18.8 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

Drumul între Ruginoasa şi Heleşteni va fi asfaltat

De saptamana viitoare vor incepe lucrarile de asflatare pe trei drumuri judetene. Printre acestea se afla si DJ 280, care face legatura dintre Ruginoasa si Helesteni.

Licitatia privind turnarea de covor asfaltic a avut loc zilele trecute si a fost impartita pe doua loturi, in total suma ajungand la aproximativ 2.3 milioane de lei fara TVA. Conform caietului de sarcini, cele doua firme care au castigat contractele, Eky-Sam in asociatie cu Conproiect si Ted Construct SRL, vor trebuie sa finalizeze lucrarile in 30 de zile lucratoare.

In prezent, starea drumurilor din judet este deplorabila, deoarece majoritatea tronsoanelor sunt pietruite sau pline de gropi. Pentru ca Directia Judeteana de Administrare a Drumurilor si Podurilor Iasi nu are resurse financiare necesare pentru modernizarea drumurilor, se intentioneaza ca, in curand, sa fie contractat un credit in valoare de 20 de milioane de lei. Cel mai probabil din acesti bani va fi asfaltat si drumul Lespezi-Vanatori, cel care de aproximativ 20 de ani este un cosmar pentru locuitorii din zona.

Alte articole