20.5 C
Paşcani
duminică, august 1, 2021
20.5 C
Paşcani
duminică, august 1, 2021

Drumul de pe malul Siretului, scump ca autostrada

Drumul judeţean 208 Blăgeşti – Gura Bădilitei nu va fi asfaltat prea curând sau ar putea fi abandonat. O spune chiar preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, după ce drumarii au ajuns la concluzia că nota de plată pentru reabilitarea unui km de stradă pe malul Şiretului ar fi prea mare, comparabilă cu cea pentru autostrăzi.

O altă problemă este ca o bucată de drum trece printre casele locuitorilor din Blăgeşti situaţie ce îngreunează traficul pentru maşinile mari dar afectează şi construcţiile.
Din aceste motive asfaltarea drumului a fost amânată. Se căuta alte soluţii tehnice chiar mutarea lui pe un alt traseu înafara zonelor locuite.

O propunere în acest sens ar fi chiar pe digul de protecţie de pe celălalt mal al Şiretului, până la baraj. Discuţiile au avut loc în cadrul unei recente întâlniri a primarilor din zona Paşcani cu preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa (foto).
Şeful judeţului a mai anunţat că şi drumul judeţean Târgu Frumos – Hârlău Botoşani va intra în reparaţii. Lucrările ar urma să înceapă anul viitor, proiectul si cererea de finanţare fiind în evaluare tehnică.

De asemenea drumurile între Lespezi şi Vânători şi de la Paşcani la Mirosloveşti vor fi modernizate în urmatorii ani, susţin reprezentanţii judetului. De această dată, drumurile nu vor fi asfaltate ci betonate.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
20.5 ° C
22.1 °
19.1 °
70 %
2.5kmh
0 %
Dum
30 °
lun
34 °
mar
26 °
mie
29 °
joi
28 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI