10.4 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

Drumul de la Blăgești, preluat de Primaria Pașcani

Administraţia din Paşcani are mai multe drumuri de îngrijit începând de astăzi. Primăria a preluat din nou în administrare strada Avran Iancu din suburbia Blăgeşti. Predarea a fost făcută în cadrul unei şedinţe tehnice la care au fost prezenţi şi reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor.
Este vorba de aproape 1,5 km de stradă de la barieră până la sensul giratoriu. Ea a aparţinut Adminstrației Locale apoi a fost dată Judeţului pentru că întreținerea să nu mai fie suportată de la bugetul local, având în vedere că făcea parte din Drumul Naţional 28 A. După ce a fost dată în folosinţă centură de ocolire, traficul rutier a fost deviat iar drumul din centrul suburbiei Blăgeşti a rămas în administrarea Primăriei Paşcani.

Sătenii sunt mulţumiţi că drumul a fost asfaltat anul trecut. Se circulă bine iar ei aşteaptă ca Primăria să intervină prompt atunci când sunt necesare reparaţii, dar şi să mai aducă îmbunătăţiri cum ar fi un trotuar pe unde să circule în siguranţă copii.

Menţionăm că schimbarea încadrării în categoriile funcţionale şi în reginul juridic a tronsonului de drum este urmare a punerii în aplicare a HG835 din 07/08/2015.

Alte articole