7.5 C
Paşcani
luni, octombrie 25, 2021

Drum cu gropile cât roata la Ciohorăni. Localnicii își cară copiii în spate FOTO

Zeci de familii din localitatea Ciohorani au ramas aproape izolate din cauza unui drum judetean de pamant impracticabil. Oamenii sunt nevoiti sa isi care copiii in spate mai multi kilometri pentru a ajunge la scoala, iar masinile soferilor care se incumeta sa circule in zona, ajung sa fie trase cu caii din noroi. Autoritatile locale nu pot interveni, iar cele judetene asteapta sa vina primavara.

 

Situatie tragica pentru circa 25 de familii din Ciohorani, care locuiesc pe strada Mitropolit Visarion Puiu. Oamenii au ramas aproape izolati de lume, din cauza drumului judetean 208 0, care trece prin fata gospodariilor. Un tronson de circa 2 km spre iesirea din localitate spre Cozmesti, a devenit impracticabil din cauza noroiului. Masinile nu pot urca spre locuinte, iar cei care totusi se incumeta raman impotmoliti, iar autoturismele sunt trase cu caii.

Mai grav este ca oamenii trebuie sa isi care copiii in spate sau sa ii incalte cu cizme de cauciuc pentru a ajunge la scoala. Nici gand de microbuz scolar in zona respectiva, deoarece nu poate circula pe drumul distrus.

Localnicii se roaga sa ii fereasca Dumnezeu de vreun incendiu sau vreo urgenta medicala, pentru ca nici ambulanta sau autospecialele de pompieri nu ar putea ajunge la ei.

 

Autoritatile locale nu pot interveni cu nimic in aceasta situatie pentru ca nu este drumul lor. Primarul comunei, Ticu Simion, spune ca a tot cerut ajutor de la Drumurile Judetene pentru a rezolva problema.

Solutia nu pare sa vina prea curand. Potrivit celor spuse de seful directiei (DJADP) Sorin Babliuc, pana in primavara nu se poate lucra pe nici un tronson de drum, pentru ca acum se intervine pentru deszapezirea drumurilor din judet. Deocamdata nu se stie nici daca drumul va fi doar pietruit sau asfaltat.

Mentionam ca anul trecut, spre sfarsitul toamnei, autoritatile judetene ar fi intervenit pe tronsonul respectiv cu un autogreder pentru a indrepta drumul si a-l pietrui. Oamenii spun insa ca nu a fost adusa nici macar o masina de pietris si astfel s-a ajuns in aceasta situatie.

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

FOTO/VIDEO | Târgu Frumos: Traficant de droguri reținut. Oamenii legii au ridicat o cantitate impresionantă de canabis, ce urma să fie vândută în oraș

Politiști, procurori și luptători SAS au intrat in casa unui barbat din Targu Frumos, sambata, 23 octombrie,...

Primele informații în urma anchetei buletinelor falsificate de la Târgu Frumos. Documentele erau folosite pentru a trece granița spre Anglia

Barbatul din Targu Frumos retinut joi, 21 octombrie, pentru infracţiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată,...

Noi angajări la Primăria Pașcani. Inspector la Investiții și doi consilieri juridici

Noi angajari la Primaria Pascani. Administratia locala cauta inspector pentru Serviciul Tehnic si Investitii si doi consilieri...

FOTO | Incendiu în Târgu Frumos la o casă. Acoperișul distrus de flăcări

Inca un incendiu cauzat de cosul de fum a avut loc in noaptea de joi spre vineri,...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI