More

  DREPTATE PENTRU PAMANT.Sătenii din Moțca și Balș proprietari pe aceleași parcele

  Array

  Deşi au acte pentru anumite suprafeţe de teren locuitorii din două comune din judeţul Iaşi nu pot folosi pământul. Până acum aveau pământul la asociaţie şi primeau parte din producţie ,dar în acest an s-a descoperit că există titluri duble pe aceeaşi parcelă, iar până nu îşi rezolva problemele, asociaţia refuză să le dea arendă cuvenită.

  Aproximativ 60 de persoane din comunele Moţca şi Balş îşi caută dreptatea la OCPI, Fondul Funciar şi Prefectura Iaşi. Anul acesta au aflat că pământul pentru care au acte aparţine şi locuitorilor din comuna de lângă Târgu Frumos. Locuitorii din aceste comune au titluri de proprietate pe aceleaşi parcele de aproximativ 25 de ha.

  Locuitorii din Moţca au dobândit aceste pământuri prin reconstituirea dreptului de proprietate pe vechiul amplasament sau pe un alt amplasament după Revoluţie ca urmare a aplicării legii 165/2013.

  Până acum, proprietarii aveau pământul în arendă la o asociaţie din Boureni. În schimbul terenului, oamenii primeau sume de bani sau o parte din producţie.
  De anul acesta s-a descoperit acte comune asupra aceleaşi suprafeţe de teren, astfel că asociaţia deşi deţine pământul refuză să împartă cu proprietarii produsele cultivate până când aceştia nu îşi vor rezolva problemele cu titlul.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Compania lui Elon Musk va realiza modulul lunar pe care NASA îl va folosi să repună un om pe Lună în 2024

  NASA a ales compania lui Elon Musk, SpaceX, pentru realizarea modulului lunar cu ajutorul căruia agenţia spaţială americană intenţionează să repună un om pe Lună în acest deceniu, începând cu anul 2024, în cadrul programului Artemis. //

  Ministrul Educației: După ce se va încheia pandemia vom continua cu predarea online unde e potrivit. Se va include în contractul școlar

  Ministrul Educației: După ce se va încheia pandemia vom continua cu predarea online unde e potrivit. Se va include în contractul școlar. //

  Evenimentele culturale cu public ar putea începe de la 1 iunie

  Evenimentele culturale cu public ar putea începe de la 1 iunie. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet