20.5 C
Paşcani
marți, august 16, 2022

Drept la replica, Primaria Pascani

În vederea unei corecte informări a publicului, referitor la articolul apărut pe site-ul: www.bittv.info, în data de 8 aprilie 2021, cu titlul: „Primarul Pascaniului refuza sa recupereze terenurile ocupate ilegal de firma sa si prejudiciile aduse la bugetul local. Sunt alte prioritati! Sa incep cu neamurile mele?” semnat de către Cătălin Cojocaru, aducem următoarele clarificări: 

Titlul și anumite informații din articol conțin declarații și răspunsuri date de primarul Marius Pintilie scoase din context. 

Mai exact, autorul articolului scrie următoarele: „Intrebat de un reporter daca va face o plangere penala si in cazul terenurilor Primariei, ocupate abuziv si folosite fara contract si fara plata de una dintre societatile sale, primarul pascanean a spus ca nu este o prioritate si ca nu va incepe astfel de demersuri cu rudele sale.” 

FALS! 

Primarul Marius Pintilie a precizat faptul că există mai multe societăți care sunt în această situație dar sunt alte probleme de rezolvat cu prioritate în Municipiul Pașcani. În acest context nu a pomenit nimic despre rudele sale. 

Sintagma în cauză a apărut, în altă formă, atunci când a fost vorba despre prioritizarea eliberării titlurilor de proprietate către cei care au obținut hotărâri judecătorești definitive. La întrebarea jurnalistului pe această temă, primarul a răspuns retoric: „Cu care din acele 50-60 (n.r. sentințe judecătorești) să încep? Cu acelea care sunt neamurile mele?”, motivând că prioritatea este stabilită în funcție de data obținerii hotărârilor judecătorești, solicitările celor prezenți în audiențe etc., astfel dând de înțeles că există o prioritate logică, nu motive de interes personal. 

În consecință, apreciem ca fiind neconforme cu realitatea informațiile prezentate în articolul dumneavoastră și solicităm să publicați acest drept la replică în aceleași condiții cu articolul invocat și totodată să îl prezentați în cadrul buletinului de știri, în vederea rectificării informațiilor prezentate opiniei publice, deoarece acestea sunt de natură a aduce atingere imaginii Primarului Municipiului Pașcani. 

Purtător de cuvant, Alexandru Dandu

Nota redacției: 

Subiectul discutiei a fost dacă primarul acționează cu aceeasi măsură ca si in situația terenului de la serele Blagesti, in cazul societății Lorimer, unde este acționar. El a folosit un exemplu – situația cu fondul funciar, pentru a arata  probabil ca sunt alte priorități, care vor fi rezolvate in funcție de alți factori, nu in funcție de gradul de rudenie.  Deci nu a fost pusa in discuție situația fondului funciar, nu a fost adresată o întrebare in acest sens.

A spune ca nu este o prioritate sesizarea/rezolvarea unei ilegalitați echivalează cu protejarea celor in cauza. Nu  a fost vorba de rezolvarea cererilor societății Lorimer, deci de un eventual favor,  ci de protejarea interesului public: constatarea ilegalităților si impunerea măsurilor legale. 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

ApaVital, in sediul fostului operator de apa din Pașcani

Legislativul pascanean este convocat in ședința extraordinara, miercuri 17...

Copaci toaletați in vegetație, pentru a se vedea lămpile de iluminat

  Administratia locală din Pașcani continua acțiunile de toaletate a...

Încep licitațiile pentru primele parcări rezidentiale

  Administrația locală din Pașcani anunță ca va demara, din...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow