17.7 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022
Array

DRAGOSTE DE CÂINI, LECȚIE DE LA FRANCEZI ÎN PARADISUL DE LA MOȚCA

DRAGOSTE DE CÂINI, LECȚIE DE LA FRANCEZI ÎN PARADISUL DE LA MOȚCA

Iubirea pentru animale este atât de mare pentru câteva franțuzoaice că au ajuns să investească într-un padoc și mai ales, îngrijesc maidanezii strânși din Pașcani de îi fac să arate ca în revistă. Îngrijitorii, medicul veterinar și volunatrii care s-au luptat în ultimii ani pentru hrană și sterilizare au ajuns să lucreze într-un loc dotat și amenajat la standarde europene. Padocul construit pe o suprafață de 5 mii metri pătrați în pădure la Moțca, găzduiește în acest moment aproximativ 400 de câini. Materialul video în cadrul știrilor INFOBIT.

Un nou transport cu 38 de câini a fost făcut în aceste zile. Maidanezii, au ajuns la familii din Franța, mari iubitoare de animale. Înainte de a ajunge în Franța, câinilor li s-a făcut carnet de sănătate cu toate parafele necesare, pașaport și alte acte de identificare. De asemenea, cei bolnavi au fost duși la consultații de specilitate, iar o parte dintre ei au ajuns pe mâna medicilor de la Iași, acolo unde le-au făcut raze.

După ce “sunt puși pe picioare” ei sunt fotografiați, iar fotografii cu ei și mai ales povestea cățeilor o află toți cei care accesează site-ul Asociației sau pagina de Facebook a lor. Mai mult, iubitorii de animale au ocazia să aleagă cățelul dorit, să doneze bani și, de ce nu, să discute deschis despre soarta maidanezilor din România – Pașcani.

De diferite talii și rase, Bobiță, Hamtaro, Pacha, Oslow sau Casper sunt doar câțiva dintre cățeii care au parte de un tratament plin de dragoste din partea franțuzoiacelor dar și a voluntarilor pășcăneni care lucrează neîncetat la Padocul amplasat în pădurea Moțca, înființat în urmă cu aproape doi ani și unde au condiții decente de trai – de la boxe curate și cuști termoizolate, la sală de tratament și operație, teren de joacă, hrană anumită pentru ei.

Terenul pe care a fost făcută construcția aparține familie medicului veterinar care acordă ajutor câinilor, Lucian Radu.

Lunar pleacă din Padocul de la Moțca aproape 40 de căței, cheltuielile fiind suportate de adoptatori și Asociație doar pentru binele animalului, nu pentru buzunarul voluntarilor. O parte din costurile suportate pentru hrană și tratament sunt și de la bugetul local.

Asociația “Remember Me” a fost înființat de Vanessa, o tânără din Franța, care a decis să ajute cât poate de mult maidanezii din România și mai ales să le ofere o viață mai bună. Ajutor a venit și din partea Asociației Axi Hope Pașcani coordonată de Luminița Deaconu și Mariusia Onea.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow