1.9 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 3, 2022

Dragobetele, sărbătorit în școlile din Pașcani – FOTO

Zi plină de evenimente de ziua iubirii la români, Dragobetele, în școlile din municipiul Pașcani.

La Colegiul Național Mihail Sadoveanu, liceenii s-au îndrăgostit de cărți, în cadrul unei activități inedite, organizată în holul de la parter al instituției. Tinerii au adus diferite cărți pe care le-au împachetat frumos, pentru a nu se vedea titlul și pe care au scris doar un gând care să descrie lucrarea. Astfel, pe nevăzute, fiecare elev a lăsat o carte și a luat o alta.

Tot de Dragobete, ei au organizat și încă o ediție a ceainăriei, un târg cu tradiție în școală. Au pus la vânzare ceaiuri, cafea și prăjituri, care mai de care mai delicioase, cu un scop comun: prin dragoste și grijă să contribuie la un caz umanitar.

Ar putea fi o imagine cu unul sau mai mulţi oameni, floare şi text

Elevii de la Liceul Tehnologic Mihai Busuioc au ieșit pe străzi pentru a marca ziua iubirii. Ei au împărțit trecătorilor de pe esplanada, baloane roșii, ghiocei și inimioare confecționate chiar de ei pe care au scris mesaje emoționante.

La Colegiul Tehnic CF Unirea în ultimele zile a avut loc un concurs de creații literare pe tema iubirii, iar în ajun de Dragobete, a fost desemnat câștigătorul celei mai frumoase poezii de dragoste – CLIPUL AICI. 

 Și la Liceul Teoretic Miron Costin a avut loc concursul de fotografii „Fii creativ de Dragobete!”. Elevii și cadrele didactice s-au îmbrăcat în portul tradițional românesc și au făcut câte o poză pentru fiecare clasa, cu un mesaj specific aceste zile.

În adevărat spirit al iubirii, clasa câștigătoare nu va primi teme la nicio disciplină timp de o săptămână.

Ar putea fi o imagine cu 13 persoane, copil, persoane în picioare şi interior

Ar putea fi o imagine cu 9 persoane, copil, persoane în picioare, balon şi interior

Ar putea fi o imagine cu 9 persoane, copil, persoane în picioare şi interior

La Liceul Tehnologic Nicolae Iorga, adolescenții și-au scris cu o zi înainte mesaje de dragoste pe bilețele, iar în ziua de Dragobete, acestea au ajuns la destinatari.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Ar putea fi o imagine cu 5 persoane, persoane în picioare şi interior

Dragobetele, patron al dragostei, este sărbătorit de spiritualitatea populară pe 24 februarie, ziua în care Biserica Ortodoxă cinsteşte Aflarea Capului Sfântului Ioan Botezătorul. Dragobete, zeu al tinereţii în Panteonul autohton, este un tânăr chipeş şi năvalnic, peţitorul păsărilor care, la sfârşit de februarie, încep să îşi caute perechea şi să îşi cânte iubirea.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow