25.2 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 25, 2022
Array

Dragnea: Casele din chirpici ar putea scăpa de asigurare obligatorie

Societățile de asigurări nu fac coadă la poarta unui om care stă într-o casă de chirpici, ca atare cred că nu putem continua să obligăm o familie amărâtă sau un om simplu să încheie o asigurare de locuință, a declarat, miercuri, vicepremierul Liviu Dragnea, după ședința săptămânală de Guvern.

“Punctul meu de vedere față de asigurarea locuințelor, în ceea ce privește prevederile legale, este că sunt de acord cu obligativitatea ca locuințele de tip A, care se referă la cele care au zidărie și sunt solide, să nu primească niciun fel de despăgubiri în cazul unor dezastre. Dar noi discutăm despre locuințele de tip B, care sunt făcute din pământ, și în care stau oameni amărâți.

Aici sunt două lucruri: eu nu cred că noi putem continua să menținem această prevedere legală, să obligăm o familie amărâtă sau un om simplu, foarte bătrân, care stă într-o casă de chirpici, să se mai și asigure, pentru că n-are bani. Al doilea aspect este că sunt foarte curios câte societăți de asigurare au fost de acord să asigure o astfel de clădire. Atunci, suntem în situația în care această prevedere legală ne obligă pe noi, astăzi, să adoptăm o Hotărâre de Guvern prin care să acordăm direct despăgubiri pentru construcția casei, iar pe de altă parte pe cei care au fost afectați de inundații putem să-i obligăm, dar dacă oamenii aceia nu au bani?

Societățile de asigurări nu se înghesuie, nu fac coadă la poarta unui om care stă într-o astfel de casă, pentru că despăgubirea este de 10.000 de euro. Nu cred că o societate de asigurări a făcut lucrul ăsta sau va face lucrul ăsta”, a spus Dragnea, potrivit Agerpres.

Sursa DCNews

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow