1 C
Paşcani
duminică, decembrie 4, 2022
Array

Dovada furtului sau a incompetenței, la Primăria Pașcani. Veniturile din concesiuni și închirieri s-au dublat după ce au fost închise robinetele

Desi toata lumea se plange ca nu are bani, incasarile pentru primele noua luni ale anului la Primaria Pascani, au crescut semnificativ, fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Cel putin asa reiese din executia bugetara, prezentata de administratorul public, Gica Zanet, in sedinta Consiliului Local, care a avut loc pe data de 31 octombrie a.c.
Mai exact, incasarile din venituri proprii au crescut in acest an cu 4.6 milioane lei de la 16,7 milioane lei cat s-a inregistrat a.t. pana la 21.3 milioane lei, cat s-a incasat in acest an pe primele 9 luni.

Zanet a precizat ca aceasta crestere se datoreaza mai ales unei mai bune colectari a taxelor si impozitelor locale si doar in mica masura pentru faptul ca au fost majorate impozitele pe proprietate.

Cel mai interesant este faptul ca in aceeasi perioada de timp, s-au dublat incasarile din concesiuni, de la 7 milioane lei cat s-a incasat anul trecut, la 14.8 milioane lei in primele noua luni ale acestui an. Vorbim asadar de colectarea concesiunilor si chiriilor de la cei care detin suprafete de teren, spatii comerciale si locuinte din domeniul public.
Reprezentantii Primariei Pascani au subliniat faptul ca au crescut incasarile desi nu prea au fost incheiate in acelasi an noi contracte de concesiune.

Asta ridica intrebarea daca nu cumva pana acum unii agenti economici erau tolerati sa nu plateasca la caseria Primariei taxe din concesiune sau chirie chiar de functionarii care gestioneaza aceste contracte, din neglijenta sau interese materiale. Cifrele pozitive prezentate de administratorul public au trezit suspiciuni in randul unor consilieri. De exemplu, pedelistul Ioan Ionita a atras atentia ca majorarea unor taxe si impozite ar fi principala cauza a cresterii veniturilor proprii in acest an.
Aprecierile consilierului PDL au starnit reactii din partea consilierii pesedisti.

Mentionam ca,in aceeasi sedinta au fost aprobate si taxele si impozitele locale pentru anul 2014, majoritatea dintre ele fiind mentinute la nivelul anulul 2013. Acest lucru va permite ca anul viitor bugetul de venituri si cheltuieli sa fie dezbatut si aprobat in ianuarie sau cel tarziu februarie, conform precizarilor primarului, Dumitru Pantazi.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow