20.2 C
Paşcani
sâmbătă, octombrie 1, 2022

Doua trenuri electrice noi, ar putea efectua ruta Pascani-Iasi

- Advertisement -

Doua trenuri electrice noi ar putea efectua ruta Pascani-Iasi. Autoritatea de Reforma Feroviara intentioneaza sa achizitioneze 40 trenuri electrice destinate serviciilor feroviare de transport pasageri, pe rutele suburbane și regionale.

Licitatia a fost lansata pe SEAP in data de 1 aprilie iar printre cerintele minime din Caietul de Sarcini se specifica serviciile de mentenanta, instruirea personalului in ceea ce priveste exploatarea trenurilor si asistenta tehnica in perioada de garantie.

Trenurile vor avea o viteza maxima de 160 km/h si sa aiba minim 200 locuri pentru pasageri. Potrivit unui articol de pe Tele M Iasi, doua dintre aceste trenuri vor deservi ruta Pascani – Iasi.

Autoritatea de Reforma Feroviara vrea ca in contractul de achizitii sa fie prevazute si doua clauze:
– posibilitatea suplimentării cantității cu încă 40 rame electrice;la care se vor asigura serviciile mentenanță si reparatii, conform cerințelor din caietul de sarcini, pe o durată de 15 ani.
– posibilitatea suplimentării perioadei de mentenanță cu încă 15 ani (mentenanță 15 ani + 15 ani), conform cerințelor din caietul de sarcini. Perioadă de mentenanță după suplimentare va fi de 30 ani pentru toate cele 80 unități de rame electrice.

Valoarea totală estimată este cuprinsa între 1,7 miliarde lei și 4,55 miliarde lei. Ofertele sau cererile de participare trebuie depuse până la data de 3 iunie, ora 15:00.

Sursa Tele M

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow