13 C
Paşcani
luni, martie 27, 2023

Două tinere, născute în Pașcani și abandonate la naștere, își caută părinții biologici

Două tinere, născute la Pașcani în anul 1998, respectiv, 2003 și abandonate din primele zile de viață, își caută acum părinții biologici. Anunțurile au fost făcute pe grupurile de socializare din municipiu, în speranța că cineva poate să le dea o mână de ajutor.

Una dintre ele este Mădălina Alexandra Romanescu, în vârstă de 25 de ani, ce locuiește în prezent în zona Iașului. Reporterii BIT TV au luat legătura cu tânăra, care și-a spus complicata poveste de viață. Ea susține că mama ei naturală a abandonat-o în 1998, la începutul lunii martie, într-o scară de bloc unde locuia șeful spitalului din Pașcani, de la acea vreme. Potrivit celor spuse de ea, a fost adoptată când avea șase luni de viață, iar la 15 ani a aflat adevărul.

De câțiva ani, în sufletul ei s-a aprins dorința de a-și cunoaște familia biologică, motiv pentru care a distribuit numeroase anunțuri pe paginile de socializare. Cine o poate ajuta cu informații este rugat să sune la numărul de telefon 0752953689 sau poate lua legătură cu tânăra la adresa de mail – andraromanescu28@gmail.com .

În cel de-al doilea caz, apărut zilele trecute pe Facebook, este vorba despre o tânără pe nume Miruna, care are ca dată de naștere pe certificat, 5 martie 2003, orașul Pașcani. Ea ar fi fost abandonată chiar la ușa secretariatului de la Spitalul Municipal Pașcani, în acea perioadă. Își dorește să își cunoască familia biologică, despre care nu știe mai nimic, ci doar că bunicul ei a lucrat ca inginer la Uzina CFR din municipiu.

Reprezentanții Spitalului de Urgență din municipiu, spun că își oferă tot sprijinul pentru ajutorarea acestor persoane în găsirea unei piste care să îi ducă spre părinții naturali. Tot ce trebuie să facă este de a adresa o cerere în acest sens managerului unității medicale și să aducă cât mai multe acte și dovezi legate de identitatea lor, pentru a căuta în arhivele instituției. Documentele pot fi trimise și pe adresa de mail a spitalului –  spitalulmunicipalpascani@yahoo.com.

De precizat este faptul că în ultimii ani au apărut mai multe anunțuri de acest gen pe paginile de Facebook și grupul deschis cu acest scop – Copiii niciodată uitați ai României.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow