19.2 C
Paşcani
luni, iunie 21, 2021
19.2 C
Paşcani
luni, iunie 21, 2021
Array

Două școli transformate în Cămine Culturale

Ultimele știri

Două proiecte de hotarâre au stârnit scandal într-o comună din apropiere de Pașcani. Consilierii s-au luat la contrazis daca să fie schimbată destinația imobilelor din comuna Heleșteni în care a funcționat școli, în Cămine Culturale, mai ales că, în aceste locații nu se mai țin ore de zeci de ani.

Primarul comunei Heleșteni, Constantin Hîra a propus două proiecte de hotărâre spre dezbaterea și aprobarea consilierilor locali, în cea mai recentă ședință de consiliu. Dacă la început, a fost explicată problema celor prezenți, doi consilieri locali au cerut lămuriri suplimentare.

S-au cerut mai multe informații în ceea ce privește fondurile bănești pentru reparații și modernizare și dacă acolo poate fi făcut și un Muzeu al satului. Alți consilieri au spus că locația nu e bine aleasă pentru că ușor ușor Caminul Cultural se transformă în loc de distracție pentru tineri. Ba mai mult, unii aleși locali au solicitat să fie ascultată vocea poporului și să fie făcut un referendum.

După minute bune de discuții, proiectele au fost votate. Nu toți cei 11 consilieri au fost “pentru”. Doi aleși locali s-au abținut.

Amintim că cele două școli, din satele Oboroceni și Movileni, nu mai funcționează ca unitate de învățământ de 20, respectiv 10 ani. Elevii din comună, peste 400 la număr, urmează cursurile la școlile din Heleșteni și Oboroceni Deal, unitate ce se află în curs de reabilitae și extindere. Prichindeii de grădiniță urmează cursurile la Centrul de zi din Hărmăneasa.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
nori împrăștiați
19.2 ° C
21.1 °
17.8 °
96 %
2.3kmh
34 %
lun
25 °
mar
28 °
mie
29 °
joi
28 °
vin
25 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI