20.5 C
Paşcani
luni, august 15, 2022
Array

Două scoli din Paşcani , reabilitate cu fonduri europene

Primăria Paşcani se pregăteşte să depună o nouă cerere de finanţare din fonduri europene. De această dată pentru reabilitarea termică a două instituţii publice. Este vorba despre Şcoala Iordache Cantacuzino şi Şcoala Generală de la Lunca Paşcani. Sesiunea de finanţare este programată între 28 februarie – 28 august dar reprezentanţii administratiei locale doresc să depună cererea în maxim trei luni de zile.
În acesta perioada urmează să fie întocmite toate documentaţiile şi studiile tehnice. Deocamdată se lucrează la caietul de sarcini pentru organizarea licitaţiei în vederea achiziţionării serviciilor de consultanţă. Proiectul ar urma să fie aprobat de consilieri, în prima şedinţă din acest an.
In cererea de finanţare sunt cuprinse doar cele două şcoli deoarece acolo sunt deja expertizele tehnice, auditul energetic şi cărţile funciare. Urmează să fie făcută atât anveloparea clădirilor cât şi schimbarea tâmplăriei şi acoperişului si montarea de panouri solare. Deocamdată nu se ştie cât va fi valoarea investiţiei dar cofinanţarea de la bugetul local va fi de doar 2%, restul din fonduri europene.
Mentionam ca cererea de finantare pentru reabilitarea Palatului Cantacuzino, depusa anul trecut, a trecut de etapa de avaluare administrativa iar acum sunt analizati indicatorii tehnico-economici.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow