30.8 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 2, 2022
Array

Două şcoli din judeţ au ţinut piept cu brio şcolilor europene

Colegiul Naţional „Mihail Sadoveanu“, din Paşcani, şi Şcoala Specială „Constantin Păunescu“, din Iaşi, se află printre câştigătorii ediţiei 2012-2013 a Academiei Şcolilor din Europa Centrală.

Cele două unităţi şcolare au fost premiate recent pentru proiectele „Crescând cu desenele animate“, respectiv „Voci media pentru adolescenţi speciali“. Proiectele desemnate câştigătoare, realizate de instituţiile de învăţământ din judeţul Iaşi, au fost selectate alături de alte trei de către juriul internaţional, format din specialişti, dintre cele peste o sută de şcoli participante la această ediţie, a cărei temă a fost „Să înţelegem media“.

În cadrul proiectului realizat de Şcoala „Constantin Păunescu“, în parteneriat cu Şcoala pentru deficienți de auz „Stefan Dechanski“, din Belgrad (Serbia), au fost prevăzute o serie de activităţi dedicate elevilor cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani, din cele două unităţi didactice. „Prin proiectul nostru ne dorim, în primul rând, să asigurăm vizibilitatea adolescenților «speciali» care, pe lângă preocupările, dorințele şi grijile oricărui adolescent, mai au de înfruntat şi alte provocări de viață. Prin instrumentele proprii pe care le vom utiliza, vom face cunoscut potențialul acestor tineri de a contribui ca factori activi, care aduc un plus de valoare comunităților în care trăiesc“, arată reprezentaţii şcolii.

Continuare pe Flacara Iasului

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow