5 C
Paşcani
luni, octombrie 18, 2021

Două săptămâni de teste la gimnaziu și liceu, în toate școlile din județ

Nici bine nu a inceput scoala ca pe elevii din Pascani, Targu Frumos, Harlau si comunele din imprejurimi, ii asteapta doua saptamani de testari. In perioada 29 septembrie – 1 octombrie, Inspectoratul Scolar Judetean Iasi organizează, în toate unitățile de învățământ preuniversitar de stat din rețeaua educațională județeană, testarea inițială cu subiecte unice a elevilor de gimnaziu și de liceu, administrată pentru un număr de 10 discipline de studiu.

Elevii vor susține câte un test în fiecare zi a acestei perioade, iar timpul de lucru pentru fiecare probă în parte nu va depăși 50 de minute. Conform Calendarului de testare trimis în școli, în prima săptămână se vor susține testele pentru Limba și literatura română, Matematică, Limba modernă 1, Limba modernă 2 și Fizică. În a doua parte a acestei perioade, începând cu 27 septembrie, se vor susține probele pentru Chimie, Biologie/Anatomie, Istorie, Geografie și Informatică. Precizăm că elevilor de gimnaziu nu le vor fi administrate teste pentru disciplinele care sunt în primul an de studiu.

Scopul acestei evaluări unitare este de a realiza o diagnoză obiectivă privind nivelul de pregătire a elevilor pe fondul traversării unei ample perioade de criză educațională generată de contextul pandemic.

Notele obținute în cadrul acestor evaluări nu se trec în catalog decât la solicitarea elevilor/ părinților.

Testele inițiale și baremele de corectare au fost elaborate în consiliile consultative ale disciplinelor, sub directa coordonare a inspectorilor de specialitate, și vor fi trimise în școli, conform unei proceduri specifice, în fiecare zi din calendarul de testare.

Începând cu 12 martie 2020 și până în prezent, în școlile din județul Iași procesul educațional s-a desfășurat în baza unor formule de învățare dintre cele mai diverse: fie on line, sincron sau asincron, fie hibrid, fie la distanță, prin pachete educaționale. Totodată, în anul școlar 2020-2021, mediile s-au încheiat în baza unei formule atipice, cu doar două note, fără teză.

Totodată, testele inițiale cu subiect unic nu se aplică elevilor din școlile speciale și nici elevilor cu CES din școlile de masă care lucrează după programă adaptată. Evaluarea inițială a acestor elevi se va realiza în regim individualizat, cu instrumente specifice elaborate de către profesorii de la clasă.

Datele rezultate în urma administrării testelor inițiale cu subiect unic vor fi analizate în cadrul comisiei pentru curriculum din fiecare școală și vor genera un program de măsuri cu caracter remedial. La nivel județean, analiza și prelucrarea datelor se va realiza de către Inspectoratul Școlar Județean Iași, în colaborare cu Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza ” din Iași, Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic” informeaza ISJ Iasi printr-un comunicat de presa.

 

 

 

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Fara apa la robinet pana luni, din cauza unei avarii la o conducta

INFORMARE APAVITAL: "În vederea remedierii unei avarii apărută la o conductă, ApaVital se află în neplăcuta situaţie de...

Avarie la aducțiunea pentru apa. Furnizarea a fost întreruptă in Pașcani si suburbiile Lunca, Bosteni si Sodomeni

"În vederea remedierii unei avarii apărută la o conductă, ApaVital se află în neplăcuta situaţie de a...

Cum să stai mai puțin timp pe rețelele sociale: s-ar putea să fii dependent de dopamină digitală

Multe persoane își fac griji cu privire la timpul pe care îl alocă zilnic rețelelor sociale. În...

Ce riști dacă ești prins cu certificat verde fals! Fapta penală pentru care ești acuzat

A devenit o modă ca românii nevaccinați să încerce să fenteze legea. Astfel, mai multe persoane au...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI