4.7 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 10, 2022
Array

Două săptămâni de rugaciune. De astăzi a început Postul Sfintei Mării

MANASTIRE NICULA - SARBATOARE

Incepand de astazi, 31 iulie si pana pe 15 august, crestinii ortodocsi se afla in post. Postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor şi ca Postul Sfintei Mării sau Sântămăriei, a inceput in acest an cu o zi mai devreme. În acest post, credincioşii vor putea mânca peşte în 6 august, în ziua praznicului Schimbării la faţă. De asemenea, sâmbăta şi duminica este dezlegare la ulei şi vin.

Majoritatea pascanenilor spun ca tin cele doua saptamani de post prin mancare si prin rugaciune. Fiind anotimpul legumelor si fructelor proaspete le este foarte usor din acest punct de vedere, mai ales ca preturile sunt mici sau le au in gradina. Mai mult, acestia isi vor face timp sa participe si la slujbele speciale care se tin in biserici cu ocazia postului Sfantei Marii.

Acest post îi pregăteşte pe creştini pentru cele două mari praznice din august: Schimbarea la Faţă şi Adormirea Maicii Domnului. Biserica recomandă ca, în această perioadă de post, să fie citită zilnic rugăciunea „Paraclisul Maicii Domnului”

Originea acestui post a fost fixată în secolul al V-lea când a început să se dezvolte şi cultul Maicii Domnului. ziarulorizont.info

Alte articole

Ședință pentru amenajarea unei piste pentru biciclete în Hârlău

Ședință extraordinară vineri, 9 decembrie, în Hârlău. Aleșii locali...

Tradiții mironiste de Crăciun

C.P. Două evenimente care anunță sosirea Crăciunului sunt în...

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie, de la...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow