20.5 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022

Doua proiecte care au nevoie de sustinerea dumneavoastra!

O parte din problemele comune cu care ne confruntam,  nu au fost rezolvate de administratia locala, unele de ani buni de zile, si din lipsa de reactie a cetatenilor. Chiar daca au fost aduse la cunostinta primarului si a consilierilor, uneori alesii locali au alte prioritati sau motive, mai mult sau mai putin intemeiate.

Iata un exemplu concret!

Joi 18 februarie este programata o sedinta extraordinara cu doua puncte pe ordinea de zi, la convocarea consilierilor din opozitie. Proiectele au fost initiate de consilierul Sorin Olariu dar conform rapoartelor de specialitate intocmite de functionari publici din subordinea primarului, ele vor fi, cel mai probabil, respinse la vot, chiar daca subiectele sunt de maxim interes public.

Primul dintre ele este cel cu privire la infiintarea unui traseu, pentru transportul public local care sa faca legatura intre zonele Deal, Vale, Kaufland, Vatra, Fantanele. Autobuzul ar urma sa circule permanent pe acest traseu, in timpul zilei iar pretul biletului sa fie de cativa lei.
Initiatorul a propus realizarea unui studiu de fezabilitate in acest sens dar in Raportul de specialitate intocmit de functionari ai Primariei se arata ca ar fi deja o alternativa si anume implementarea „Planului de Mobilitate Urbana”. Altfel spus proiectul ar ruma sa fie respins iar subiectul sa fie pus, din nou in discutie, dupa luni sau ani de zile. Asta deaorece deocamdata se lucreaza la documentatia pentru scoaterea la licitatie a realizarii „Planului de Mobilitate Urbana”, din fonduri europene.
Asadar, daca ar fi mai mult interes, administratia locala impreuna cu operatorul local de transport public local ar putea organiza si da in folosinta, mult mai repede, traseul care sa faca legatura intre zonele Deal, Vale, Kaufland, Vatra, Fantanele, pentru a veni mai ales in sprijinul persoanelor in varsta care se deplaseaza greu.

Raport PHCL nr. 1

Cel de-al doilea proiect propus de acelasi consilier local are ca scop transportarea gratuita a elevilor de la Scoala „Iordache Cantacuzino” la Scoala „Ion Creanga” din cartierul Fantanele, acolo unde a fost relocata o parte din activitatea scolii, dupa ce cladirea a intrat in renovare, iar costurile sa fie suportate de la bugetul local.
In momentul de fata sunt 7 clase de elevi de la pregatitoare la a IV-a si alte trei clase de a VIII – a, care incep cursurile la ora 08.00. Nu toti copiii sunt adusi si preluati de la scoala de parinti! Unii fac naveta pe jos, cativa km, chiar daca este frig afara si aglomerat pe strazi.

Si acest proiect a primit un raport nefavorabil din partea serviciilor de specialitate din subordinea primarului. In documente se arata ca finantarea ar trebui asigurata de Guvern prin gratuitatea acordata elevilor pe transportul public local. De asemenea pentru transportarea elevilor ar fi nevoie mai intai de ” o situatie a solicitarii parintilor referitor la necesitatea introducerii acestui traseu…” sa arata in raportul semnat de seful Compartimentului Juridic, Marius Ionut Vlad si de seful Compartimentului de monitorizare a Serviciilor de Transport, Eugen Turcu.

Raport PHCL nr. 2

Reprezentantii Primariei au transmis ca nu comenteaza proiectele de hotarare.
Totusi operatorul local de transport public analizeaza deja posibilitatea infiintarii unui traseu intre zonele Deal, Vale, Kaufland, Vatra si pana la statia de alimentare cu combustibil din Fantanele, care sa asigure si transportul elevilor la scoala dar are nevoie de aprobarea Consiliului Local.
Un exemplul in acest sens este comuna Tatarusi. Primaria asigura cetatenilor dar si elevilor transportul in comun intre cele cinci sate, inca de anul trecut, cu doua minibuze.

Mentionam ca pentru a sprijini cele doua proiecte, daca considerati ca este cazul, trebuie sa trimiteti o solicitare pe pagina de Facebook sau pe adresa de email Primariei sau postati un comentariu la acest articol pe paginile BIT TV.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

ACCIDENT RUTIER CU OPT VICTIME, LA MOTCA

Accident rutier cu sapte victime, dintre care doi minori....

ApaVital, in sediul fostului operator de apa din Pașcani

Legislativul pascanean este convocat in ședința extraordinara, miercuri 17...

Copaci toaletați in vegetație, pentru a se vedea lămpile de iluminat

  Administratia locală din Pașcani continua acțiunile de toaletate a...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow