33 C
Paşcani
marți, iulie 5, 2022
Array

Doua persoane erau cat pe ce sa devina victime ale infractorilor prin metoda „accidentului rutier”

Infractorii care folosesc metoda „accidentul rutier” îşi continuă încercările de a-i păcăli pe oameni. Din fericire, demersurile infracţionale ale acestora sunt fără succes şi aceasta datorită faptului că potenţialele victime fac propriile verificări înainde de a da curs indicaţiilor telefonice primite de la escroci. Un alt lucru îmbucurător este că pentru „salvarea” victimei de la a fi înşelată intervin şi ţerţe persoane, care află în mod conjuctural despre aceste situaţii.

In primul caz, o pensionară de 63 de ani, a sesizat Secţia 2 Poliţie că a fost sunată pe telefonul fix de către o persoană necunoscută care s-a recomandat a fi fiul ei şi că a fost implicat într-un accident rutier grav, solicitîndu-i ajutor financiar. Întrucît a considerat că este ceva suspect, l-a sunat pe fiul său, ocazie cu care şi-a dat seama că informaţiile pe care le primise erau false.

Cel de-al doilea caz a fost reclamat în comuna Butea, jud. Iaşi. Poliţiştii din localitate au fost sesizaţi de un bătrân de 77 de ani, cu privire la faptul că, în dimineaţa zilei de 28.06.2013, a fost sunat pe telefonul mobil de o persoană necunoscută, de sex masculin, care s-a recomandat ca fiind nepotul său şi care i-a spus că a fost implicat într-un accident de circulaţie soldat cu rănirea gravă a unei femei, accident ce a avut loc în Germania unde acesta lucrează. Tot cu această ocazie presupusul nepot a pretins pentru rezolvarea pe cale amiabilă a accidentului suma de 2000 euro pe care să îi depună într-un anumit cont bancar. Reclamantul a declarat că a făcut rost de suma de 1000 euro şi a încercat să trimită banii de la ghişeul unei bănci din Târgu Frumos, dar nu a reuşit, datorită funcţionarilor băncii care i-au spus că s-ar putea să fie înşelat. Ulterior a luat legătura cu ruda sa care l-a asigurat că nu a păţit nimic şi totul este o minciună.
În ambele situaţii s-au întocmit dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la înşelăciune.

RECOMANDĂRI PENTRU PREVENIREA UNOR ASTFEL DE FAPTE:

 Verificaţi, pe un număr de telefon cunoscut deja, dacă situaţia de urgenţă este reală;
 Nu daţi curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute, care pretind că sunt avocaţi şi reprezintă rudele „implicate în accidentul rutier”;
 Sunaţi la Poliţie, pe numărul de urgenţă 112 sau la unitatea de poliţie pe raza căreia locuiţi, spuneţi despre ce este vorba, interesaţi-vă de existenţa unui astfel de accident rutier şi procedura legală în astfel de situaţii.

IPJ Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow