-4.1 C
Paşcani
luni, ianuarie 30, 2023

Două persoane au murit de frig, în noaptea de luni spre marți, în județul Iași

Valul de frig din aceste zile a facut deja primele victime. In noaptea de luni spre marti, trei persoane din judetul Iasi au ajuns la spital cu hipotermie, iar in doua dintre cazuri, eforturile doctorilor de salvare au fost in zadar.

Este si cazul unui barbat de 51 de ani din comuna Scobinti, potrivit celor spuse de cadrele medicale. El a fost preluat dintr-o locuinta, cel mai probabil neincalzita, cu temperatura corpului de doar 23 de grade. O ambulanta l-a transportat la spitalul din Harlau, iar apoi a fost dus de urgenta cu elicopterul la Iasi. Din pacate, acolo a decedat. Doctorul, Diana Cimpoiesu, a precizat ca in acest caz a fost solicitat examen la medicina legala.

Tot in noaptea de luni spre marti, o batrana de 81 de ani dintr-o localitate apropiata Iasului si-a pierdut viata din cauza frigului. Singura victima a gerului salvata a fost un barbat de 41 de ani, gasit in strada inghetat.

Medicii recomanda tuturor cetatenilor sa fie prudenti in perioada rece, sa nu consume alcool, sa aiba o alimentatie adecvata si cel mai important, pe cat posibil, sa se adaposteasca de frig.

De precizat este faptul ca numarul persoanelor care au murit de frig in acest sezon in judetul Iasi a ajuns la trei. Vremea rece, cu temperaturi scazute in special pe timpul  noptii va tine pana miercuri, conform meteorologilor. Spre finalul saptamanii, sunt anuntate valori pozitive.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow