24.1 C
Paşcani
joi, august 11, 2022

Doua nopti fara apa, la Pascani

Dupa ce a fost rationalizata apa in mai multe localitati din judet, operatorul judetean modifica programul de furnizare si la Pascani.
In perioada 27 – 29 iunie a.c. in oras si suburbiile Lunca Bosteni si Sodomeni apa va curge la robinete in intervalul 05.30 – 22.30, iar pe timpul noptii va fi oprita. Masura a fost luata si anuntata de operatorul judetean ApaVitla, cu scopul refacerii resurselor din rezervoarele de inmagazinare, din cauza cresterii consumului de apa.“Din cauza creșterii consumului de apă, resursele din rezervoarele de înmagazinare ApaVital se epuizează cu rapiditate, fiind necesară refacerea periodică a acestora.
În aceste condiții, în perioada 27 iunie – 29 iunie 2022 (inclusiv), pentru refacerea rezervelor de apă potabilă, ApaVital se află în neplăcuta situație de a furniza apă potabilă după program, zilnic, în intervalul orar estimat 5.30 – 22.30, către utilizatorii din municipiul Pașcani și suburbiile Lunca, Boșteni și Sodomeni.
ApaVital reamintește utilizatorilor din zonele afectate că folosirea apei în alte scopuri decât cel menajer duce la o creștere a consumurilor peste capacitatea maximă instalată a sistemelor de alimentare cu apă, ceea ce determină dificultăți în asigurarea unui nivel minim de apă în rezervoare, care să permită funcționarea capacităților de pompare în regim normal.
În vederea evitării eventualelor efecte negative cauzate de lipsa apei, ApaVital Iași recomandă utilizatorilor afectați să-şi creeze rezerve de apă potabilă pentru perioada de întrerupere. Pentru informații suplimentare sau alte sesizări, utilizatorii pot suna la numărul de telefon 0232.969” se arata intr-un comunicat de presa.

De asemenea in perioada 25 iunie  -11 iulie a.c apa va fi furnizata după program zilnic, în intervalul orar estimat 06.00 – 10.00  și 18.00 – 23.00 către utilizatorii din localitatea Todirești, în intervalul orar estimat 08.00 -10.00 către utilizatorii din localitatea Stroiești,  comuna Todirești si suburbia Blagesti.

Probleme cu furnizarea apei sunt si in alte locolitati din judet. Apa Vital a anuntat ca in in perioada 28 iunie – 4 iulie a.c , timpul zilei, intre orele 06.00 – 22.00 nu va fi furnizata apa in localitatile  Fântânele din comuna Fântânele, Onești și Plugari din comuna Plugari, Chișcăreni, Hălceni, Șipote, Iazul Nou, Mitoc din comuna Șipote, Hermeziu, Zaboloteni, Vladomira, Trifești din comuna Trifești, Perieni, Bălteni, Probota din comuna Probota, Iacobeni, Broșteni, Vlădeni, Alexandru cel Bun, Borșa, Vâlcelele din comuna Vlădeni, Șoldana, Glăvănești, Spineni și Andrieșeni din comuna Andrieșeni.

Mai mult in comuna Focuri, apa va fi furnizata în intre orele  8.00 – 10.00 și 18.00 – 21.00, in comunele Coarnele Caprei, Belcesti si Gropnita, in perioada 29 iunie – 31 iulie 2022

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Copaci toaletați in vegetație, pentru a se vedea lămpile de iluminat

  Administratia locală din Pașcani continua acțiunile de toaletate a...

Încep licitațiile pentru primele parcări rezidentiale

  Administrația locală din Pașcani anunță ca va demara, din...

Accident rutier cu patru victime la Butea

Accident rutier cu trei victime in comuna Butea. Evenimentul...

SONDAJ DE OPINIE PENTRU DEZVOLTAREA PAȘCANIULUI

  Pășcănenii sunt invitați sa participe la un sondaj de...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow