MATERIAL LEMNOS CONFISCAT DE POLIȚIȘTII DE LA HÂRLĂU

 

La data de 12 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Hârlău au oprit, pentru control, pe DJ 282, pe raza comunei Șipote, 2 autoutilitare, conduse de un tânăr, de 27 de ani, respectiv un bărbat, de 33 de ani, ambii din județul Suceava, care transportau material lemnos.

Din verificări a rezultat faptul că aceștia transportau material lemnos, fără a îndeplini condițiile legale.

Cele 2 persoane au fost sancționate contravențional, conform Legii nr. 171/2010 și s-a dispus ridicarea și predarea celor 7,3 metri cubi material lemnos, către Ocolul Silvic Hârlău.

 

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE LA MOȚCA PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR

La data de 12 iulie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Moțca au acționat, pe raza de competență, pentru prevenirea accidentelor rutiere și verificarea respectării legislației în vigoare, privind transportul de material lemnos.

În cadrul acțiunii au fost controlate 35 de autovehicule, fiind legitimate 40 de persoane.

Au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 8.755 de lei, dintre care 12 conform O.U.G. nr. 195/2002 și una conform Legii nr. 171/2010.

De asemenea, a fost retras un certificat de înmatriculare și au fost ridicați în vederea confiscării 8 metri cubi de cherestea rășinoase.

Spre exemplu, un bărbat de 51 de ani, din județul Suceava, a fost depistat, pe raza comunei Moțca, transportând 8 metri cubi de cherestea rășinoase, fără a deține documente de proveniență și transport. Acesta a fost condus la Ocolul Silvic Pașcani, unde a fost sancționat contravențional, conform Legii nr. 171/2010, materialul lemnos fiind ridicat în vederea confiscării.

IPJ IASI

 

Slider