More

  Două gospodării inundate la Gâștești. Râurile Siret și Moldova sub control

  Array

  Două gospodării inundate la Gâștești. Râurile Siret și Moldova sub control

  În Moldova  sunt sute de familii evacuate. Case şi drumuri au fost distruse de viitură. Sute de pompieri si jandarmi sunt mobilizati ca sa participe la operatiuni de salvare. Pentru zona Pașcani și comunele din împrejurimi, specialiștii de la Sistemul Hidrotehnic spun că nu au fost înregistrate probleme pe râul Siret și că situația este sub control. În această după amiază au fost inundate două gospodării la Gâștești.

  Până la ora 20.00 Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat vertizarea cod portocaliu  în judeţele Vrancea, Bacău, Vaslui, Neamţ, Iaşi, Suceava, Botoşani. Instabilitatea atmosferică se va menține accentuată. Se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă ce se vor cumula vor depăşi 25 l/mp.

  Pompierii au fost solicitați în această după amiază, în jurul orei 13.30 să scoată apa din curțile a două gospodării din suburbia Gâștești cu o motopompă. Ele s-au inundat și din cauza rigolelor necurățate dar și a versanților din spatele caselor.

  Gospodăria Elenei Bolohan este una dintre cele inundate. Femeia spune că a chemat pompierii de frică, ca apa sa nu-i ajungă în casă. Florile și răsadurile bălteau în apă.

  Speciliștii de la Sistemul Hidrotehnic Independent Pașcani spun că de câteva zile au fost informate comitetele de urgență de la toate primăriile, pompierii și volunatii pentru a asigura permanența. De asemenea a fost informată populația și cei de la Balastierele râurilor Siret și Moldova.

  Chiar dacă atenționările sunt și de cod roșu în Moldova, în zona Pașcani nu sunt probleme, iar situația este sub control, conform inginerilor de la SHI Pașcani.

  În județul Iași, pompierii au fost solicitați să intervină azi noapte la câteva gospodării în comuna Țibănești, Războieni, acolo unde au fost curți inundate.

  Menționăm că a fost actualizată atenționare meteo de cod galben. Așadar, în interval 03.06 ora 11.00 – 04.06 ora 08.00 vor fi ploi cu caracter torential.

  Peste 200 de persoane au fost evacuate preventiv si salvate din situatii de urgenta de catre structurile MAI. In ultimele 24 de ore MAI a avut pregatiti peste 7.000 de angajati. 4.500 de pompieri, jandarmi si politisti au intervenit in cursul noptii trecute in localitatile afectate.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Nerespectarea distanței în trafic – cauza accidentului rutier de pe strada Grădiniței, spun polițiștii

  Accidentul rutier spectaculos, dar care putea sa aiba urmari grave, ce a avut loc sambata in jurul orei 11:00, pe strada Gradinitei din municipiul...

  Mica Unire – sărbătorită cu mai puțin festivism, din cauza pandemiei – VIDEO

  Ziua Unirii, 24 ianuarie, nu a mai fost sarbatorita cu acelasi festivism ca in ceilalti ani, din cauza pandemiei. In municipiul Pascani, la Casa...

  Șofer urmărit prin Pașcani, după ce a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor

  Un sofer care a refuzat sa opreasca la semnalele politistilor rutieri a fost urmarit pe strazile municipiului Pascani, sambata, 23 ianuarie, in jurul orei...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI