17.7 C
Paşcani
duminică, octombrie 1, 2023

Două festivaluri, unul de șah și unul de folclor, la Tătăruși

Comuna Tătăruși va organiza în acest sfârșit de săptămână două festivaluri diferite ca și activitate, dar îndrăgite și așteptate de comunitate. Sâmbătă, 10 iunie, de la ora 9:00, la baza sportivă va avea loc prima ediție a „Festivalului de șah în școală”, la care sunt invitați să participe șahiști din județele Iași, Botoșani, Suceava și Neamț.

De la ora 12:00, va avea loc festivitatea de premiere, dar și un program artistic prezentat de Grupul Folcloric „Roua” din Tătăruși, coordonat de profesorul, Romică Iacob. De asemenea, copiii se vor putea distra pe uriașul tobogan de la baza sportivă.

Duminică, 11 iunie, va avea loc festivalul folcloric „De la moșii noștri noi am învățat”, aflat la cea de-a XXII-a ediție. Și aici vor veni ansambluri folclorice din județele Iași, Botoșani, Suceava și Neamț, iar în debutul evenimentului va avea loc parada acestora.

Pe lângă administrația locală, în organizarea evenimentelor sunt implicați și Școala Profesională Tătăruși, Federația Internațională de Șah pentru Copii, Centrul Cultural Alexandru Vasiliu și Inspectoratul Școlar Județean Iași.

Alte articole