9.9 C
Paşcani
duminică, martie 26, 2023

Două eleve de la Colegiul „Unirea”, calificate în semifinala unei competiții de antreprenoriat

Două eleve de la Colegiul Tehnic de Căi Ferate „Unirea” din Pașcani, Mihaela Nechifor și Damiana Vasiliu, au reușit să ajungă în semifinala unei competiții naționale de antreprenoriat.
Într-o postare postată pe pagina de facebook, directoarea Colegiului „Unirea”, Daniela Orașanu, a ținut să felicite echipa SkillsLab ca urmare a participării la incubatorul educațional de afaceri JA BizzFactory.
Felicitări echipei SkillsLab pentru calificarea în semifinalele competiției naționale de antreprenoriat Compania anului!
Mihaela Nechifor și Damiana Vasiliu, eleve în clasa a XI-a B sub coordonarea doamnei profesor Maria Iosub au dezvoltat un proiect de service- learning, afaceri cu impact social.
După participarea în incubatorul educațional de afaceri JA BizzFactory au fost selectate echipele cele mai bune pentru etapa semifinalelor a celei mai mari competiții de antreprenoriat din lume pentru elevi Compania Anului – organizat de Junior Achievement și mediul de afaceri.
În perioada 16 ianiarie – 30 aprilie 2021 a avut loc pregătirea planului de afaceri și pilotarea serviciului ales, participarea echipelor la webinarele de pregătire și consultanță cu mediul de afaceri organizate în cadrul Incubatorului JA BizzFactory.
Antreprenoriatul, una din cele patru metacompetențe necesare, ce produc competențele de care au nevoie tinerii pentru a fi adaptați la ceea ce îi așteaptă în viitor, este puternic dezvoltată în școala noastră în ultimii ani.
Colegiul UNIREA a fost recunoscută ca Școala Antreprenorială a anului 2019 în Europa, titlu acordat de Comisia Europeană și JA Europe la Helsinki, ca recunoaștere a calității programelor de educație în antreprenoriat dezvoltate de noi.
Anul trecut, Colegiul UNIREA a câștigat competiția mondială de antreprenoriat School Entreprise Challenge.
În acest an Colegiul UNIREA a inițiat și dezvoltat un club de antreprenoriat, alături de cel de robotică și de dezbateri.
Mihaela și Damiana, mult SUCCES!”

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow