More

  Doua comune din preajma orasului Targu-Frumos, fara medic de familie

  Array

  Două comune din judeţul Iaşi sunt în momentul de faţă fără medic de familie, motivul fiind că numărul pacienţilor înscrişi pe liste nu le asigură medicilor nici măcar posibilitatea de a-şi întreţine cabinetele.

  Comunele care se confruntă cu astfel de probleme sunt Costeşti, loc din care medicul de familie a plecat din cauza faptului că erau puţini pacienţi, ceea ce nu asigura supravieţuirea cabinetului, cealaltă fiind comuna Ion Neculce.

  „În una dintre comune, la Costeşti, problema a fost parţial rezolvată, unul dintre colegii noştri şi-a deschis un punct de lucru secundar în Târgu Frumos. Ambele zone sunt zone cu pacienţi foarte puţini, de aceea nu există medici acolo“, a precizat dr. Liviu Oprea, medic de familie şi preşedinte al Colegiului Medicilor, filiala Iaşi.

  Reprezentanţii Colegiului Medicilor spun că zonele au rămas neacoperite prin faptul că medicii s-au mutat în oraş, unde şi-au înfiinţat alte cabinete, cu mai mulţi pacienţi pe liste.
  „Marea problemă este că nu există suficienţi pacienţi pentru a putea supravieţui cabinetul, adică dacă în comună sunt 1.300 de oameni, din care 500 sunt neasiguraţi sau plecaţi în străinătate, acesta este un cabinet care moare. La limita de 800 de pacienţi, cabinetul nu poate supravieţui, abia de la 1.400 de pacienţi în sus acesta devine viabil“, a explicat dr. Liviu Oprea.

  Continuarea pe Ziarul de Iasi

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”. //

  Din 13 aprilie se deschide un nou flux de vaccinare la Pașcani. Situația în ultimele 24 de ore în Iași

  Începând cu data de 13 aprilie vor fi deschise fluxuri suplimentare în centre existente: 4 în Mun. Iași, 1 în Pașcani, 1 în Podu Iloaiei. //

  Când am putea renunța la purtarea măștii în spațiile publice. Anunțul prim-ministrului Cîțu

  Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat vineri că românii ar putea renunța la purtarea măștii în spații publice în momentul în care se atinge pragul de 10 milioane de persoane imunizate. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet