12.2 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 3, 2023
Array

Doua comune din preajma orasului Targu-Frumos, fara medic de familie

Două comune din judeţul Iaşi sunt în momentul de faţă fără medic de familie, motivul fiind că numărul pacienţilor înscrişi pe liste nu le asigură medicilor nici măcar posibilitatea de a-şi întreţine cabinetele.

Comunele care se confruntă cu astfel de probleme sunt Costeşti, loc din care medicul de familie a plecat din cauza faptului că erau puţini pacienţi, ceea ce nu asigura supravieţuirea cabinetului, cealaltă fiind comuna Ion Neculce.

„În una dintre comune, la Costeşti, problema a fost parţial rezolvată, unul dintre colegii noştri şi-a deschis un punct de lucru secundar în Târgu Frumos. Ambele zone sunt zone cu pacienţi foarte puţini, de aceea nu există medici acolo“, a precizat dr. Liviu Oprea, medic de familie şi preşedinte al Colegiului Medicilor, filiala Iaşi.

Reprezentanţii Colegiului Medicilor spun că zonele au rămas neacoperite prin faptul că medicii s-au mutat în oraş, unde şi-au înfiinţat alte cabinete, cu mai mulţi pacienţi pe liste.
„Marea problemă este că nu există suficienţi pacienţi pentru a putea supravieţui cabinetul, adică dacă în comună sunt 1.300 de oameni, din care 500 sunt neasiguraţi sau plecaţi în străinătate, acesta este un cabinet care moare. La limita de 800 de pacienţi, cabinetul nu poate supravieţui, abia de la 1.400 de pacienţi în sus acesta devine viabil“, a explicat dr. Liviu Oprea.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow