12.1 C
Paşcani
marți, mai 24, 2022
Array

Dotări la echipajele de Ambulanță și SMURD din Pașcani

Datelor medicale ale pacienţilor vor putea fi colectate, stocate și transmise în timp real către camera de gardă, la Paşcani. De câteva zile sistemul 112 a fost informatizat şi în municipiu, iar în următoarele 3 luni, medicii vor completa informaţiile atât pe foaie cât şi pe tabletă. Măsură urmează să fie luată şi în Târgu Frumos şi Hîrlău.

Echipajele de prim ajutor din Paşcani au o nouă dotare de la sfârşitul săptămânii trecute. Este vorba de un sistem electronic format dintr-o tabletă pe fiecare maşină, care permite preluarea solicitărilor dar şi întocmirea fişelor de observaţie în timp real.

În momentul de faţă sistemul este pilot, fiind în probă următoarele 3 luni. În această perioadă, medicii vor completa datele despre pacienţi atât în sistemul electronic cât şi pe foaia de observaţie, urmând să se decidă dacă se va renunţa complet la hârtii, iar tableta va fi singurul mijloc de comunicare medicală.

Medicii păşcăneni recunosc că e complicat noul sistem, însă vor încerca să facă faţă provocării.

Informatizarea a costat peste 12,5 de milioane de euro şi a fost făcută din bani europeni. Sistemul a fost dezvoltat şi implementat de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Teamnet. La nivel naţional peste 1800 de ambulanţe au fost, sau urmează, să fie echipate cu tablete şi canal de comunicaţii, precum şi 68 camere de urgenţe.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Se fac înscrieri la clubul pensionarilor din Pașcani

După doi ani de pandemie și restricții, lucrurile încep...

Ședință de Consiliu Local, joi, la Hârlău 

Legislativul local al orasului Hârlau se intruneste in sedinta...

Final de ani de liceu, la Colegiul Sadoveanu. Curs festiv la Primărie

S-a dat startul cursurilor festive pentru clasele terminale, a...Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow