24.1 C
Paşcani
joi, august 11, 2022

Dosarul “ terenul de la serele Blagesti”, in atenția DNA. Primarul a trimis o plângere penala

Activitatea Primăriei din Pașcani va fi verificată, din nou, de procurorii DNA. De acesta data la solicitarea primarului Marius Pintilie. În cadrul conferinței săptămânale de presa edilul a anunțat ca a făcut o plângere penala pentru abuz in serviciu care a fost trimisa la Direcția Națională Antifrauda pentru a fi analizate faptele si împrejurările care au dus la înscrierea in Cartea Funciara a terenului agricol de la serele Blagesti, in favoarea societății care îl deține si pentru a fi trași la răspundere eventualii vinovați.
De asemenea Primăria a contractat un avocat si a deschis un proces civil pentru înscrierea dreptului sau de proprietate asupra terenului respectiv.

Întrebat in conferința de săptămâna trecută dacă va face aceleași demersuri si in cazul terenurilor din domeniul public ocupate abuziv de firma sa, situație constatata in doua rapoarte oficiale, primarul pascanean a spus ca are alte priorități: procedurile pentru functionarea primăriei, investițiile si fondul funciar. Pintilie a mai spus ca in măsură timpului, in anii următori se va ocupa si de alte lucruri rămase in urma, si nelamurite de 10 ani, cum ar fi ocuparile abuzive si constructiile ilegale de pe domeniul public. Pentru a fi mai convigator edilul a dat exemplu problemele de fond funciar nerezolvate încă de Primăria Pașcani.

Primarul a spus ca are 50- 60 de sentințe judecătorești si a întrebat dacă sa înceapă cu rudele sale. Întrebarea retorica lasă se se înțeleagă ca nu se va grăbi sa dispună aplicarea prevederilor legale, in urma ocupării abuzive a unor terenuri din domeniul public al municipiului, de una dintre firmele sale.

Edilul și-a menținut punctul de vedere si in următoarea conferință de presa. El a sublinitat, încă o data, ca mai întâi vor fi rezolvate problemele unde sunt hotărâri judecătorești.

Menționăm ca in cele doua rapoarte privind ocuparea abuziva a domeniului public sunt trecute câteva zeci de societăți comerciale. Unele și-au încetat activitatea altele și-au rezolvat problemele constatate de funcționarii Primăriei si Poliita Locală. Au rămas nerezolvate mai multe dosare printre care si cele cu privire la societatea primarului. Terenurile au fost ocupate fără contract pentru extinderea unor magazine si pentru amenajarea unor cai de acces si sunt folosite fără plata. Deocamdată nu au fost calculate prejudiciile si nici nu au fost luate măsurile legale pentru recuperarea lor si a terenurilor.
Terenurile de la serele Blagesti, 51 de hectare, sunt deținute in baza unei hotărâri care atesta proprietatea. În același timp suprafața respectiva a fost înscrisă in domeniul public/privat al municipiului.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Copaci toaletați in vegetație, pentru a se vedea lămpile de iluminat

  Administratia locală din Pașcani continua acțiunile de toaletate a...

Încep licitațiile pentru primele parcări rezidentiale

  Administrația locală din Pașcani anunță ca va demara, din...

Accident rutier cu patru victime la Butea

Accident rutier cu trei victime in comuna Butea. Evenimentul...

SONDAJ DE OPINIE PENTRU DEZVOLTAREA PAȘCANIULUI

  Pășcănenii sunt invitați sa participe la un sondaj de...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow