25 C
Paşcani
vineri, mai 27, 2022
Array

Dosarul retrocedării pădurilor explodează și la Pașcani. Șeful Ocolului Silvic cere anchetă pentru înstrăinarea pădurii de la Sirețel

Scandalul retrocedarilor ilegale de paduri explodeaza si la Pascani. Dupa ce procurorii DNA au scos la iveala o serie de ilegalitati, Seful Ocolului Silvic cere rejudecarea unui proces prin care s-au dat peste 1.000 de hectare familiei Fischer, dintr-o padure din apropierea municipiului. El a depus si o plangere penala pentru cercetarea cazului. Magistratii din Covasna retinuti in urma cu cateva zile, sunt cei care au dat sentinta si in acest dosar.

ocolul silvic

Lupta stransa pentru 1.158 de hectare de padure din comuna Siretel, retrocedate familiei Fischer de judecatorii de la Covasna, in urma cu patru ani. Ocolul Silvic Pascani a facut o plangere penala pentru abuz in serviciu si fals in inscrisuri si cere rejudecarea procesului de catre o alta instanta.
Sesizarea a fost depusa la Parchetul de pe langa Judecatoria Pascani la mijlocul saptamanii trecute. In document sunt mentionate mai multe ilegalitati care s-ar fi comis la judecarea procesului de retrocedare. Cei doi judecatori care ar fi dat solutie in proces sunt Ordog Lorand Andras si Gabriel Uta de la Tribunalul Covasna.

Utilizarea unor inscrisuri eliberate abuziv si folosite ca mijloace de proba, lipsa unor documente originale si semnaturi false sunt doar cateva dintre neregulile sesizate si in 2010 si in prezent.
Prim procurorul, Liviu Beceru, a precizat ca plangerea penala a fost declinata catre Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi. Asta deoarece toate documentele necesare pentru redeschiderea cazului se gasesc in Iasi.

Mentionam ca procesul pentru retrocedarea padurii catre Fischer Anisia Sebastiana a inceput in luna aprilie a anului 2009, la Judecatoria Pascani. La februarie 2010, dosarul a fost stramutat si inaintat Judecatoriei Sfantu Gheorghe pentru solutionare, iar apoi Tribunalului Covasna. In numai cateva luni s-a dat si sentinta favorabila mosierului. Valoarea padurii depaseste suma de 3 milioane de euro.

In urma celor sesizate, procurorii ieseni urmeaza sa stabileasca daca dosarul va fi redeschis si unde urmeaza sa fie judecat.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

ALERTA IN GARA PASCANI

Alerta in Gara Pascani. Autoritatile au fost informate printr-un...

Idei de afaceri numai bune dacă te-ai mutat la țară (P)

Chiar dacă ai propriul job și nu ești interesat...

Transportul public local, program special de 1 Iunie

Operatorul pascanean de transport public local isi modifica programul...

FOTO/VIDEO Accident rutier cu mai multe victime, în Conțești

Accident rutier grav in localitatea Contesti, vineri, 27 mai,...Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow