27.1 C
Paşcani
luni, august 8, 2022
Array

Dosarul “Perla Neagră”, o făcătură? Judecătorii au admis contestaţia inculpaţilor, rechizitoriul este greşit

Contestaţia înaintată de primarul Dumitru Pantazi împreună cu fostul secretar Mircea Zuzan şi alţi trei funcţionari publici, în dosarul “Perla Neagră” a fost admisă de judecătorii ieşeni, în procedura de camera preliminară. Mai exact inculpaţii nu au fost trimişi încă la judecata pe fond, aşa cum au cerut procurii DNA, deoarece din rechizitoriu nu reiese clar care sunt faptele de corupţie şi de abuz în serviciu ale inculpaţilor precum şi dacă cei în cauză ar fi obţinut foloase cuvenite. O decizie finală se va lua pe 6 ianuarie 2016 când este programat un nou termen. Atunci se va stabili dacă dosarul se va întoarce la DNA iar ancheta va fi refăcută sau hotărârea judecătorilor va fi contestată de procurori,  iar procesul se va muta la Curtea de Apel.
Dacă se va dovedi că acuzaţiile nu se susţin atunci funcţionarii publici suspendaţi îşi vor relua activitatea la Primăria Paşcani şi îşi vor primi drepturile salariale la zi.
Menţionăm că pe 30 iunie 2016 procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciului Teritorial Iași au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților: Pantazi Dumitru, primarul municipiului Paşcani şi secretarul suspendat Mircea Zuzan pentru abuz în serviciu, pe motiv ca pe motiv că a semnat o autorizaţie de construcţie fără acordul vecinului afectat, pe o suprafaţă de teren din domeniul public concesionata în urma unei licitaţii, pe Esplanada. Elena Serghiuta pentru abuz în serviciu şi fals intelectual, Oneata Emilian şi Vasile Bodnar pentru uz de fals.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow