-0 C
Paşcani
miercuri, februarie 1, 2023

Dosarul cu șină va fi eliminat din instituțiile publice. Dispare și copia legalizată – legea a fost promulgată

Legea care prevede eliminarea dosarului cu șină în instituțiile publice, adoptată la începutul lunii decembrie de Camera Deputaților, a fost promulgată de către președintele Klaus Iohannis. Prin acest act normativ, este eliminată obligativitatea ca românii să adune în dosarele depuse la diverse instituții copii după documente emise de instituţiile statului.

Administrația prezidențială a anunțat miercuri că Iohannis a semnat decretul de promulgare a Legii privind modificarea şi completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Legea va intra în vigoare la 180 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial.

Principalele prevederi ale legii prin care românii vor scăpa de dosarul cu șină:

  • „Instituțiile publice, organele de specialitate ale administrației publice centrale și locale, precum și persoanele juridice de drept privat care, potrivit legii, au obținut statut de utilitate publică sau sunt autorizate să presteze un serviciu public, în regim de putere publică, au obligaţia de a publica, din oficiu, informaţii şi modele de formulare sau cereri aferente tuturor serviciilor publice furnizate, în format electronic, atât pe pagina de internet proprie, cât şi pe punctul de contact unic electronic, definit de Hotărârea Guvernului nr. 922/2010 privind organizarea şi funcţionarea Punctului de contact unic electronic, în varianta actualizată şi într-un format tehnic care să permită descărcarea şi editarea lor în scopul completării în format electronic de către beneficiar.
  • CITITI IN CONTINUARE  PE HOTNEWS.RO 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow