32.1 C
Paşcani
miercuri, iunie 29, 2022

Dosarul “Autobuzul”, de la DNA la Parchetul Tribunalului Iasi, pentru „operatiuni financiare frauduloase”

 

Operatiunile financiare desfasurate de societatea pascaneana de salubritate pentru achizitionarea unui autobuz second -hand, la o licitatie care a avut loc in timp ce consilierii locali dezbateau si aprobau un proiect de hotarare in acest sens, vor fi cercetate de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi.

Dosarul a ajuns, initial, la DNA, in urma unei sesizari facute de consilierul local Sorin Olariu, pentru abuz in serviciu si frauda financiara. Au fost reclamati primarul Marius Pintilie pentru initiarea a patru proiecte de hotarare, reprezentantii societatii si consilierii liberali din legislativul local. Procurorii anticoruptie au ajuns la concluzia ca nu ar fi vorba de fapte de abuz in serviciu iar eventualele “operatiuni financiare efectuate in mod fraudulos” ar fi de competenta procurorilor de la Parchetul Iasi. Cele doua cauze au fost disjunse, prima fiind clasata.

Sesizarea a fost trimisa in la sfarsitul lunii octombrie 2021, dupa ce in sedinta legislativlului local din 31 august, a fost aprobata o hotarare prin care societatea locala de salubritate si transport public local a participat la o licitatie pentru achizitionarea unui autobuz second-hand.

Dezbaterile si votul au avut loc chiar in timp ce licitatia era in desfasurare. Consilierul Olariu sustine ca ar fi vorba despre un abuz planificat de cei in cauza, deoarece reprezentantii societatii nu puteau participa la licitatie fara acordul Consiliului Local iar consilierii de la putere au votat proiectul propus de primar, desi stiau ca procedura de cumparare a autobuzului era deja in desfasurare.
Consilierul pascanean a precizat ca nu este pentru prima data cand in legislativul local sunt aprobate hotarari cu incalcarea prevederilor legale, la initiativa primarului si ca prin aceasta plangere incerca stoparea abuzurilor.
In aceeasi sedinta consilierii din opozitie au atras atentia ca proiectul de hotarare propus de edil nu poate fi aprobat in timp ce licitatia este in desfasurare si a cerut juristilor Primariei sa nu avizeze de legalitate hotararea aprobata doar cu votul majoritatii. La acea data primarul municipiului a refuzat sa comenteze demersurile consilierului Sorin Olariu.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Târgu Frumos angajează jurist

Primaria Orasului Targu Frumos organizeaza concurs pentru angajarea unui...

O nouă acțiune de dezinsecție în Pașcani și suburbii

O nouă acțiune de dezinsecție în municipiul Pașcani la...

Incep lucrarile pentru apa si canalizare. A avut loc prima sedinta de pregatire

Vesti bune pentru pascaneni. Lucrarile pentru extinderea si repararea...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow