18.7 C
Paşcani
joi, august 11, 2022
Array

“Dosarul Agrocomplex”: Consilierii, unii funcţionari şi primarul Dumitru Pantazi au fost achitaţi. Bodoasca: A fost un dosar politic făcut de fostul primar Grigore Craciunescu

S-a făcut dreptate în “dosarul Agrocomplex Paşcani”. Toţi cei 19 consilieri locali din perioada 2004-2008 au fost achitaţi de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie printr-o primă hotărâre dată în cursul zilei de ieri. Ei au fost cercetaţi apoi judecaţi pentru fapte de corupţie timp de aproape doi ani de zile în urma unei plângeri depusă de fostul primar Grigore Craciunescu în turul doi al campaniei electorale din 2012. De aceleaşi acuzaţii a scăpat şi primarul Dumitru Pantazi principal ţinta din acest dosar dar şi o serie de funcţionari din Primărie şi de la Serviciul de Finanţe Publice Locale.

„Mă bucur că s-a făcut dreptate. Am constatat că în România încă mai sunt judecători care nu sunt subordonaţi procurorilor sau unor interese. S-a dovedit că nici eu şi nici consilierii locali nu am avut nici o vină. A fost un dosar politic deschis de fostul primar Grigore Craciunescu împotriva adversarului său politic, Dumitru Pantazi pentru a-l scoate din cursă electorală. Plângerea a fost depusă pe 29 mai 2012 iar turul doi al alegerilor locale a avut loc pe 12 iunie 2012…” a spus Mihai Bodoasca fostul şef al Finanţelor Locale Paşcani.
Hotărârea nu este definitivă şi poate fi atacată de procurorii DNA. Amintim că aleşii locali din perioada 2004 -2008 au aprobat un proiect de hotărâre, avizat de legalitate de serviciile de specialitate şi secretar, prin care au fost şterse datorii şi penalităţi de aproape 1 miliard de lei vechi, societăţii Agrocomplex SA Paşcani patronata de primarul Dumitru Pantazi, la acea vreme viceprimar. Hotărârea a fost atacată de prefectul judeţului pe motiv că nu era vorba de o datorie fiscală ci de una comercială însă nu a mai fost repusă la plată pe timpul administraţiei Craciunescu. Fostul primar, cel care trebuia să se ocupe de încasarea banilor, a făcut un denunţ, exact în campania electorală. Majorările şi penalităţile au urcat până la peste 2 milioane de lei dar o parte dintre ele sunt deja prescrise.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

SONDAJ DE OPINIE PENTRU DEZVOLTAREA PAȘCANIULUI

  Pășcănenii sunt invitați sa participe la un sondaj de...

INVITATIE LA FESTIVALUL FAMILIEI

Comunicat: INIMO – Dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul...

Pascaniul deține doar 3,57% din puterea economica a județului

Pascaniul, al doilea municipiu din Iași deține doar 3,57%...

Farmaciile unde se găsesc pastilele de iodura de potasiu

Ministerului Sănătății a publicat lista farmaciilor unde persoanele cu...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow