10.3 C
Paşcani
duminică, octombrie 17, 2021
Array

Dosarul “Agrocomplex”: Consilierii păşcăneni vor mai mulţi bani decât prejudiciul acordat de judecători. Zuzan se pregăteşte să îi dea în judecată

Consilierii păşcăneni se întrunesc în şedinţa de îndată, miercuri 15 martie de la ora 10.00. Decizia a fost luată astăzi în şedinţa Comisiei Juridice întrunita pentru a stabili dacă UAT Paşcani formulează apel in dosarul “Agrocomplex’, ca parte civilă.
Părerea majorităţii consilierilor prezenţi a fost ca legislativul păşcănean trebuie să îşi menţine pretenţiile privind recuperarea unui prejudiciu de peste 2 milioane de lei, aşa cum rezulta din rechizitoriul DNA deşi în prima instanţă magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au admis un prejudiciu de doar 132.544 lei. Mai mult unul dintre consilierii liberali a sugerat ca municipiul Pascani ar trebui să se constituie ca parte în dosar şi pe latura penală.

Dezbaterile au avut loc la solicitarea avocatului Adrian Mogoş, angajat de consilierii păşcăneni să le reprezinte interesele în acest dosar. Apărătorul nu a fost prezent la discuţii deşi a încasat un onorariu de 20.000 de lei.

Unul dintre consilieri a pus sub semnul întrebării dacă legislativul păşcănean ar trebui să se constituie, din nou, parte civilă. În aceleaşi condiţii, în contextul în care prejudiciul solicitat nu a fost confirmat de instanţă.
O decizie finală va fi luată în şedinţa programată miercuri. Conform unor surse neoficiale fostul secretar Mircea Zuzan, singurul condamnat în acest dosar la plata prejudiciilor are de gând să îi dea în judecată pe consilierii care au iniţiat şi votat ca municipiul Paşcani să se constituie ca parte civilă cu prejudiciul exagerat solicitat de procurorii DNA, neconfirmat de judecători şi nu au ţinut cont de expertiza comandată şi aprobată tot de consilieri din care reieşea că  prejudiciul  ar fi mult mai mic.
Menţionăm că în dosarul Agrocomplex secretarul suspendat al Primăriei Municipiului Paşcani a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. El a atacat decizia şi solicită achitarea sau măcar diminuarea prejudiciului pe motiv că a fost calculat greşit.De asemenea secretara lui, a fost condamnată la un an de puşcărie cu suspendare. În acelaşi dosar a mai fost condamnată şi fosta contabila Daniela Marcovschi, la 8 luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei în urma semnării unui acord de recunoaştere a pedepsei, pentru fals material în înscrisuri oficiale. Menţionăm că toţi ceilalţi inculpaţi din dosarul Agrocomplex au fost achitaţi pentru faptele de corupţie de care au fost acuzaţi.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI