21.6 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
21.6 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
Array

Dosarul “Agrocomplex” – au început audierile. Câte zece la bară, primul a recunoscut

vivacredit.ro
creditfix.ro
creditprime.ro
horacredit.ro/
oferta.oceancredit.ro
credius.ro

Ultimele știri

Au început audierile martorilor în dosarul “Agrocomplex”. În şedinţa de judecată de astăzi, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, s-a dat citire rechizitoriului iar instanţă a luat act ca administraţia din Paşcani s-a constituit parte civilă pentru recuperarea unui presupus prejudiciu de peste 2 milioane de lei, conform procurorilor DNA.

Mai mult unul dintre inculpaţi, Costinel Vangă, funcţionar la Serviciul de Finanţe Publice Locale a depus deja mărturie. El a recunoscut că a semnat pentru preluarea documentelor prin care datoria Agrocomplex trebuia repusă în plată dar a susţinut că nu a primit nici o hârtie. Initial acesta a susţinut că i-a fost falsificată semnătura şi este cercetat pentru mărturie mincinoasă.

Următorul termen a fost stabilit pe 16 februarie, la audieri fiind aşteptaţi câte zece dintre cei 32 de inculpaţi în dosar.

Menţionăm că în dosarul Agrocomplex sunt judecaţi consilierii locali din mandatul 2004-2008 care au aprobat un proiect de hotărâre, avizat de legalitate de serviciile de specialitate şi secretar, prin care au fost şterse datorii şi penalităţi de aproape 1 miliard de lei vechi, societăţii Agrocomplex SĂ Paşcani patronata de primarul Dumitru Pantazi, la acea vreme viceprimar. Hotărârea a fost atacată de prefectul judeţului pe motiv că nu era vorba de o datorie fiscală ci de una comercială însă nu a mai fost repusă la plată pe timpul administraţiei Craciunescu. Fostul primar, cel care trebuia să se ocupe de încasarea banilor, a făcut un denunţ, exact în campania electorală.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
câțiva nori
21.6 ° C
23.1 °
18.9 °
82 %
1.8kmh
20 %
mie
29 °
joi
29 °
vin
31 °
sâm
24 °
Dum
20 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI