More

  Dosare penale pentru debranşări ilegale la căldură. Ce conditii trebuie sa indepliniti

  Array

  Atenţie mare dacă vreţi să vă debranşaţi de la sistemul centralizat de încălzire. Regia de termoficare din Paşcani a început să facă plângeri penale la cei care intervin neautorizat pe reţeaua de distribuţie. Numai anul trecut s-au înregistrat 80 de astfel de cazuri. Lista a fost deja transmisă Primăriei Paşcani pentru că autoritatea locală să constate pagubele şi să îi sancţioneze pe cei în cauză. Mai mult un locatar de la Blocul C19 a fost dat pe mâna Poliţiei pentru distrugere.
  Numărul de cereri de renunţare de la sistemul centralizat de încălzire este din ce în ce mai mare. Numai în ultimele săptămâni de zile au fost înregistrate 90 de solicitări, iar sezonul de debranşări este abia la început. Reprezentanţii regiei spun că nu pot fi aprobate decât dacă sunt îndeplinite anumite condiţii. Pot fi făcute astfel de lucrări doar în blocurile unde cel puţin jumătate dintre locatari au centrale de apartament şi numai cu acordul vecinilor, acolo unde sunt pereţi comuni sau al asociaţiei de proprietari.
  Lucrările de debranşare pot fi executate doar de specialiştii regiei, costurile fiind de 100 de lei cu aproximaţie pentru fiecare cameră de apartament. Acolo unde au fost făcute debranşări ilegale regia nu mai intervine, că până acum pentru constatarea şi sigilarea reţelei.
  Reprezentanţii Primăriei spun că deocamdata nu a făcut nimic cu lista debranşărilor ilegale. Asta deoarece ar fi trebuit înfiinţată o comisie tehnică care să constate şi să analizeze astfel de situaţii. Problema ar urma să fie rezolvată în câteva săptămâni susţine purtătorul de cuvânt al instituţiei.
  Menţionăm că regia păşcăneană de termoficare a rămas doar cu 3800 de abonaţi la sistemul centralizat de încălzire din aproape 9000 de apartamente. Numărul lor este în continuă scădere pentru că locatarii prefera centralele de apartament, deşi preţul gazului este în continuă creştere.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Stradă cu sens unic în fața Liceului Nicolae Iorga

  Strada din fața Liceului Tehnologic „Nicolae Iorga” urmează să fie cu sens unic. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de miercuri, 21 aprilie, de la sediul Primăriei Pașcani. //

  Peste 400 de locuri libere pentru vaccinare la centrul din Pașcani

  Premiera la centrul de vaccinare anti COVID 19 din municipiul Pascani. De la deschiderea acestei locatii, miercuri, 21 aprilie a.c., pe harta interactiva de pe platforma de programare au aparut, pentru prima data, peste 400 de locuri libere pentru cei care vor sa se imunizeze la centrul de pe strada Sportului din oras. Doritorii se pot programa, ca si pana acum, pe plaftorma nationala, prin call-center sau medicul de familie. //

  Probleme cu licența pentru deszăpezire, din cauza unei pretenții ilegale

  Societea locală de salubritate are probleme serioase cu obținerea licenței pentru serviciile de deszăpezire si întreținerea cailor de acces pe timpul iernii, din cauza...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet