-4.9 C
Paşcani
luni, februarie 6, 2023

Dorina Isopescu, PMP: Vrem alocarea de 6% din PIB pentru educaţie! (P)

Profesorul universitar Dorina Isopescu, candidatul PMP Iași la Senatul României reiterează nevoia unei reforme în sistemul de învățământ universitar şi preuniversitar. Candidat pentru funcţia de senator din partea PMP Iași, decanul Facultății de Construcţii şi Instalaţii din cadrul Universităţii Tehnice ‘’ Gheorghe Asachi’’ consideră că ţara noastră are nevoie de o reformă concretă în ceea ce priveşte educaţia.

Aşadar, principalele proiecte propuse de Dorina Isopescu au ca drept obiectiv o investiţie majoră în domeniul menţionat mai sus.

Educaţia pe primul loc!

Candidatul PMP Iaşi la funcţia de senator în Parlamentul României consideră imperios necesar introducerea în legislaţia actuală a anumitor reforme. Cu o vastă cariera universitară încununată de numeroase reuşite, Dorina Isopescu îşi propune câteva priorităţi din momentul ce va prelua mandatul de Senator. Printre reformele menţionate de domnia sa enumaram:

Creșterea graduală a bugetului alocat învăţământului superior cel puțin până la atingerea valorii mediane la nivelul UE a ponderii cheltuielilor publice cu învățământul terțiar în totalul cheltuielilor publice.

Consolidarea capacității administrative a Ministerului Educației Naționale și a Cercetării Științifice.
Creșterea calității învățământului preuniversitar.
Revizuirea modului de finanțare a universităților.
Dezvoltarea învățământului la distanță.
Flexibilitate și interdisciplinaritate, învățământ pe toată durata vieții, educație incluzivă.
Formarea de cetățeni care susțin norme și valori democratice.
Consolidarea accesului echitabil la un învățământ superior de calitate.

Vrem alocarea a 6% din PIB pentru Educație

Întrebată de reporteri despre obiectivele pe care aceasta şi le-a asumat, prof. univ. dr. ing. Dorina Isopescu a explicat faptul că, pentru a avea o societate puternică, educaţia trebuie făcută la cele mai înalte standarde încă de la începutul intrării elevului la şcoală, iar aceste standarde includ și alocarea, pentru Educaţie, a 6% din PIB:

” Nu putem vorbi despre o societate puternică, despre o ţară avansată din punct de vedere economic şi tehnologic dacă nu avem o bază a educaţiei. Trebuie să pornim de undeva! Elevul trebuie pregătit pentru momentul în care va ajunge în câmpul muncii încă de la gimnaziu. Ori acest lucru, în România ultimelor zeci de ani nu s-a întâmplat. Cel mai important este să le oferim tinerilor competențe care să îi ajute în viață în
orice situație, iar învățarea înseamnă formarea de abilități, dezvoltarea capacității de a gândi și de a găsi soluții, însușirea de valori. În prezent infrastructură din educație nu ține pasul cu cerințele actuale ale unui învăţământ normal racordat la procesul modern de predare. Iar transferul tehnologic şi cercetarea fundamentală, importante pentru dezvoltarea unei naţiuni sub toate aspectele, sunt aproape inexistente. ” a explicat decanul Facultăţii de Construcţii şi Instalaţii din cadrul Universităţii Tehnice Gheorghe Asachi din Iași (https://newsweek.ro/pmp-electoral/video-dorina-isopescu-candidat-pmp-invatamantul-tehnic-trebuie-revitalizat-p), Dorina Isopescu.

Cine este Dorina Isopescu

Dorina Isopescu este un reputat profesor universitar din Iaşi. Cariera universitară a candidatului PMP se întinde pe o perioadă de zeci de ani. De exemplu, timp de 4 ani, în perioada 2005 – 2009, profesorul universitar a fost Inspector General, Inspectoratul de Stat în Construcţii, Bucureşti(https://newsweek.ro/pmp-electoral/video-dorina-isopescu-candidat-pmp-sanctiuni-mai-dure-pentru-infractiunile-de-mediu-p ). Ulterior, după anul 2009, Dorina Isopescu a fost director, Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad, Iaşi.

Între timp, din 2012 se află în board-ul de conducere a Universităţii Gheorghe Asachi din Iași ocupând, iniţial, funcţia de prodecan al Facultății de Construcţii şi Instalaţii, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, iar din 2020 pe cea de decan. Dorina Isopescu candidează la Senatul României din partea PMP Iași pe poziţia nr. 3 pe buletinul de vot.

Alte articole

Movila: PMP are o conducere legitima (P)

Nimic nu s-a schimbat în PMP, în ciuda valurilor...

Au început lucrările pentru căsuțele de tip familial din Boșteni

Au început lucrările pentru căsuțele de tip familial și...

Un nou preot slujitor la Parohia „Înălţarea Domnului” din Paşcani

Începând cu data de 1 februarie Parohia „Înălţarea Domnului”...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow