More

  Donatii de lemne catre institutiile publice, de la ocoalele silvice

  Array

  Lemnul confiscat de politisti de la persoanele care nu au documente nu va mai fi scos la licitatie, cum se intampla in ceilalti ani, ci se va dona catre institutiile publice. Mai exact, pe raza localitatii unde a fost constatata fapta. Sponsorizarile se vor face catre gradinite, crese, scoli,licee, azile de batrani, primarii sau unitati militare. La Pascani, in aceasta dimineata a fost prinsa o masina care transporta trei metri cubi fara acte.

  Gradinitele, scoliile, liceele, azilele de batrani sau primariile pot primi lemne gratis pentru incalzirea pe timpul sezonului rece, de la ocoalele silvice. Materialul confiscat de la persoanele care nu detin documente si sunt prinse in trafic, nu va mai fi vandut, ci donat catre institutiile mentionate. Modificarea Codului Silvic este in vigoare si pusa in aplicare.

  Numai in aceasta saptamana, Ocolul Silvic Pascani a confiscat cinci metri cubi de lemne. Primul caz a fost luni, in comuna Tatarusi, iar cel de-al doilea, in aceasta dimineata pe raza municipiului. S-a luat deja legatura cu primariile si urmeaza sa fie distribuite catre unitatile nominalizate.
  Reamintim faptul ca, pana de curand, materialul confiscat se vindea prin licitatie publica, la un pret cuprinsa intre 200 si 250 de lei metru cub.

  Mentionam ca potrivit legii, se sancţionează cu amendă de la 6.000 lei până la 15.000 lei expedierea, transportul, primirea sau depozitarea materialelor lemnoase fără avize de însoţire.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Propunere: Patru sensuri giratorii la ieșirea din Pașcani, sens unic în fața liceului Nicolae Iorga

  Propunere: Patru sensuri giratorii la ieșirea din Pașcani, sens unic în fața liceului Nicolae Iorga. //

  Întreruperi de apă în apropierea Pașcaniului

  Întreruperi de apă în apropierea Pașcaniului. //

  22.000 de români au cerut să fie păsuiţi de bănci în primele luni din 2021. Experţii atrag atenţia ce riscuri vin la pachet

  22.000 de români au cerut să fie păsuiţi de bănci în primele luni din 2021. Experţii atrag atenţia ce riscuri vin la pachet. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet