13.5 C
Paşcani
marți, mai 30, 2023
Array

Donatii de carte de la Corpul Pacii. Directorul pe Romania vine la Pascani

Sheila Crowley, directorul Corpului Pacii in Romaia va veni la Pascani, la sfarsitul acestei luni. Vizita se datoreaza si activitatii fructoase a celor doi voluntari ai Corpului Pacii, americanii Theron si Sarah LaBounhy, profesori de limba engleza la scolile din Municipiu.

Datorita numeroaselor activitati a celor doi profesori cu elevii pascaneni, Sheila Crowley va veni pentru cateva zile la Pascani pentru a urmari indeaproape munca depusa de voluntari, in cei doi ani de cand se afla in Municipiu.

Zeci de tineri pascaneni parcticipa la cursurile gratuite sustinute la Bibiloteca Municipala de catre Theron LaBounty, specialist IT. Este vorba despre initierea in limbajul de programare JAVA si despre fotografia digitala.
Mentionam ca la sfarsitul acestui an scolar, misiunea celor doi se va termina in tara noastra.

Organizatia Corpului Pacii este implicata in mai multe activitati la Pascani. Cea mai recenta dintre ele este imbunatatirea fondului de carte in limba engleza la Bibiloteca Municipala, din donatie a mai multor organizatii din lume, care colaboreaza cu Corpul Pacii. Pana acum s-au strans sute de carti. Printele ele se gasesc si cele mai cunoscute romane din literatura, iar iubitorii de limba engleza, care sunt membrii ai institutiei de cultura le pot imprumuta acasa pentru o perioada de maxim o luna de zile. Amintim ca in urmatoare perioada, vor ajunge si carti in limba engleza pentru copii.

O alta noutate pentru pascaneni este ca directorul institutiei, Mihaela Cojocaru vrea sa organizaeze un Club pentru iubitorii de limba engleza in cadrul Bibilotecii. Astfel toate activitatile printre care conversatie sau lectura, din cadrul acestui club vor fi tinute doar in engleza. ziarulorizont.info

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow