19.7 C
Paşcani
joi, august 18, 2022

 Donație importantă pentru Spitalul CF Pașcani. Continuă modernizarea instituției

- Advertisement -

Donatie importanta pentru Spitalul General CF din municipiul Pascani din partea societatii Electroputere VFU. Zilele trecute, unitatea medicala devenita suport COVID 19 a primit un aparat CPAP – utilizat pentru ventilatie noninvaziva si echipamente de protectie.

Aceasta donatie completeaza demersurile institutiei spitalicesti pentru deschiderea unei sectii ATI COVID. Mai mult, tot pentru dotarea compartimentului ATI s-au achizitionat din venituri proprii si livrat un EKG si un analizor de gaze sanguine. De asemenea, instalarea statiei centrale de sterilizare se desfasoara in aceste zile, anunta spitalul.

In ceea ce priveste necesitatea unei cantitati mai mare de oxigen pentru pacientii infectati cu SARS-COV2, in aceasta saptamana au fost livrate si restul de 18 concentratoare de oxigen, urmand ca in perioada urmatoare sa fie puse in functiune in masura in care instalatia electrica va fi recalibrata.

Din venituri proprii, s-a cumparat un ecograf multifunctional care va permite realizarea de ecografii abdomino-pelnive, cardiace si ecografii musculoscheletate, iar pentru cabinetul de oftalmologie s-a instalat un perimetru computerizat.

Unitatea medicala solicita in continuare sprijinul comunitatii locale prin donatii de echipamente, solutii dezinfectante si ajutor in amenajarea diverselor constructii.

In continuare, solicitam ajutorul comunitatii locale prin donatii in natura, orice ajutor primit pentru noi conteaza.Vrem sa organizam in zona de internari un dulap tip fisier si o tabla magnetica care ne va ajuta sa eficientizam activitatea.

Si bineinteles, sponsorizarile cu dezinfectanti cu certificate de conformitate emise de Ministerul Sanatatii cum ar fi: TP1 pt dezinfectia igienica a manilor, TP 2 pt dezinfectia de nivel inal pt suprafete critice, TP 2 ultrarapid pt suprafete si dispositive medicale, dezinfectant pt suprafete semicritice, dezinfectant pt suprafete noncritice, set dezinfectanti aeromicroflora, butelii de O2 medicinal de la operatori economici autorizati, avand in vedere criza nationala privind lipsa O2 in unitatile sanitare, echipamente de protectie cu certificate de conformitate emise de Ministerul Sanatatii: combinezon impermeabil, manusi, masca chirurgicala, masca FFP 2 si FFP3, viziere, ochelari de protectie, botosei, capeline, halate impermeabile, ajutor in amenajarea diverselor constructii (alei in curtea spitalului, rampa, constructie de mici dimensiuni care sa protejeze statia de distributie a O2 care urmeaza sa fie instalata), izolarea termica a estacadei de trecere dintre cele 2 corpuri de cladire, ce in prezent reprezinta zona de iesire a personalului medical din zona rosie” se arata intr-un comunicat de presa.

Mentionam ca din 16 octombrie de cand Spitalul General CF Pascani a fost declarat spital suport covid, pana in prezent au fost internati 156 de pacienti. Vineri, 4 decembrie, erau internati 34 de pacienti din Pascani si din zonele limitrofe.

 

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow