17.7 C
Paşcani
duminică, octombrie 1, 2023

Donatie de carte la scoala din Crivesti

Donatie importanta de carte in comuna Vanatori. In cursul zilei de sambata, 24 octombrie a.c. Scoala Generala din satul Crivesti a primit in dar 664 carti, cu cateva zeci mai multe decat tot fondul de carte. Actiunea a fost organizata de senatorul USR Dan Lungu in cadrul proiectului „Până hăt de carte”. Pana acum au fost stranse si donate peste 16 000 volume in 36 de localitati din judetul Iasi.
Membrii echipei proiectului „Până hăt de carte!” au fost întâmpinați de Carmen Puțintelnicu, profesor de limba și literatura română, și Anișoara Kui, director adjunct al Școlii Gimnaziale Vânători. Discuțiile celor prezenți au fost axate atât pe lipsa fondului de carte, cât și pe importanța lecturii, mai ales la vârste fragede, în clasele primare și gimnaziale.
„Majoritatea volumelor pe care le avem sunt de literatură universală. Școala noastră e una gimnazială, deci copiii au până în 14 ani, ceea ce înseamnă că au nevoie să citească mai mult din autorii români consacrați, autori pe care noi îi avem în foarte puține exemplare, sau chiar deloc pe unii dintre ei cum ar fi Goga”, a precizat Carmen Puțintelnicu, profesor de limba și literatura română.
Școala Gimnazială Crivești a primit ultimul fond de carte cu mai bine de 15 ani în urmă, așa cum spune Anișoara Kui, director adjunct.
„Am fost surprinși de biblioteca din Crivești, alcătuită din câteva rafturi pe care se găsesc doar puțini dintre autorii români cunoscuți. Sperăm, așadar, că volumele pe care am reușit să le lăsăm aici îi vor ajuta deopotrivă pe elevi și profesori”, a menționat senatorul USR Dan Lungu.
Proiectul „Până hăt de carte!”, care vizează încurajarea lecturii în mediul rural ieșean și completarea fondului de carte, în bibliotecile în care numărul cărților nu corespunde numărului de locuitori, a fost lansat în anul 2017. Anul acesta, în încercarea de a facilita accesul cât mai multor elevi din satele ieșene la cursurile online, echipa proiectului „Până hăt de carte” a adunat 12 laptopuri, șase calculatoare, trei tablete și trei smartphone-uri, se arata intr-un comunicat de presa.

Alte articole