16.7 C
Paşcani
marți, septembrie 21, 2021

Donatie de carte la scoala din Crivesti

Donatie importanta de carte in comuna Vanatori. In cursul zilei de sambata, 24 octombrie a.c. Scoala Generala din satul Crivesti a primit in dar 664 carti, cu cateva zeci mai multe decat tot fondul de carte. Actiunea a fost organizata de senatorul USR Dan Lungu in cadrul proiectului „Până hăt de carte”. Pana acum au fost stranse si donate peste 16 000 volume in 36 de localitati din judetul Iasi.
Membrii echipei proiectului „Până hăt de carte!” au fost întâmpinați de Carmen Puțintelnicu, profesor de limba și literatura română, și Anișoara Kui, director adjunct al Școlii Gimnaziale Vânători. Discuțiile celor prezenți au fost axate atât pe lipsa fondului de carte, cât și pe importanța lecturii, mai ales la vârste fragede, în clasele primare și gimnaziale.
„Majoritatea volumelor pe care le avem sunt de literatură universală. Școala noastră e una gimnazială, deci copiii au până în 14 ani, ceea ce înseamnă că au nevoie să citească mai mult din autorii români consacrați, autori pe care noi îi avem în foarte puține exemplare, sau chiar deloc pe unii dintre ei cum ar fi Goga”, a precizat Carmen Puțintelnicu, profesor de limba și literatura română.
Școala Gimnazială Crivești a primit ultimul fond de carte cu mai bine de 15 ani în urmă, așa cum spune Anișoara Kui, director adjunct.
„Am fost surprinși de biblioteca din Crivești, alcătuită din câteva rafturi pe care se găsesc doar puțini dintre autorii români cunoscuți. Sperăm, așadar, că volumele pe care am reușit să le lăsăm aici îi vor ajuta deopotrivă pe elevi și profesori”, a menționat senatorul USR Dan Lungu.
Proiectul „Până hăt de carte!”, care vizează încurajarea lecturii în mediul rural ieșean și completarea fondului de carte, în bibliotecile în care numărul cărților nu corespunde numărului de locuitori, a fost lansat în anul 2017. Anul acesta, în încercarea de a facilita accesul cât mai multor elevi din satele ieșene la cursurile online, echipa proiectului „Până hăt de carte” a adunat 12 laptopuri, șase calculatoare, trei tablete și trei smartphone-uri, se arata intr-un comunicat de presa.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Cum explica primarul Pintilie discursul din prima zi de scoala: Am fost invitat, am participat dar nu sunt de acord. In 2015 i-a trimis...

Prezenta autoritatilor locale si judetene doar la doua unitati de invataman din Pascani, la festivitatea de deschidere...

11 milioane lei, imprumut pentru cimitirul mic si Piata Vale. Dediu: „Primarul Câțu”, nici un leu de la Guvern sau UE

Municipiul Pascani se imprumuta de la Trezoreria Statului pentru doua investitii importate. Solicitarea primarului Marius Pintilie a...

Baza sportiva din mlastina ramane abandonata

O cladire construita in bataie de joc, in mlastina, in timpul mandatului fostului primar liberal Grigore Craciunescu...

Un nou consilier local, de la PNL. Dan Zagan isi da demisia, pentru un post de functionar public

Legislativul pascanean va avea un nou consilier, din partea organizatiei locale a PNL. Este vorba despre Alexandru...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI