More

  DOMNUL FRANA. Primarul si consilierii reclama ca secretarul Mircea Zuzan blocheaza reforme si investitiile

  Array

  De doi ani de zile Pascaniul bate pasul pe loc. Investitiile se fac cu mare greutate iar reformele tot sunt amanate , aparent doar din cauza incompetentei sau dezinteresului functionarilor sau alesilor locali. Ei bine in sedinta de astazi secretarul Mircea Zuzan a fost acuzat ca blocheaza cu buna stiinta activitatea institutiei, din cauza unor interese personale.
  Domnul frana! Asa l-au poreclit printre dinti cativa consilieri locali pe secretarul Mircea Zuzan, in sedinta de astazi. Dezbaterile au inceput cu o observatie din partea consilierului Ioan Ionita care l-a intrebat pe primar din ce motive, nici in acesta sedinta, nu se afla pe ordinea de zi proiectele privind delegarea serviciului de apa si canal si cel cu privire la schimbarea conducerilor la regii.
  Edilul pascanean a precizat ca de vina ar fi secretarul Mircea Zuzan si o parte dintre functionarii din subordinea lui, care blocheaza sau intarzaie actele administrative pentru a nu ajunge la timp pe masa consilierilor. Pantazi a explicat ca a cerut in zadar serviciilor de specialitate sa pregateasca aceste documente si ca uneori este nevoit sa lucreze, singur, proiectele de hotarare.
  In replica secretarul Mircea Zuzan a explicat ca nu el, ci functionarii publici, ar fi de vina si ca cel mai porbabil in sedinta din luna mai proiectele vor fi la mapa consilierilor.
  In acelasi context, consilierul Ionita a constatat ca reformele de la societatea de apa si canal sunt blocate tot de secretarul Mircea Zuzan, membru in conducerea Prest Serv Apa Canal Pascani. Zuzan a contestat la Prefectura Iasi hotararea privind schimbarea Consiliilor de Administratie, motiv pentru care actualii directori au ramsa pe functii, iar noii membrii asteapta sa fie numiti de luni de zile. Aituatia ar mai putea dura mult timp daca acest caz va ajunge in instanta de contencios administrativ.
  La finalul sedintei secretarul Primariei Pascani a fost pus din nou in discutie. De acesta data viceprimarul Vasile Axinte a subiliat ca intre primar si secretar nu exista o colaborare eficienta si ca unele initiative administrative sunt blocate. El i-a cerut edilului sa nu mai urce in biroul lui Mircea Zuzan ci sa coboare secretarul in biroul primarului atunci cand sunt discutate problemele comunitatii, mai ales ordinea de zi a sedintelor Consiliului Local .
  Mentionam ca dupa sedinta de astazi un grup de consilieri a hotarat sa ceara legislativului local analizarea activitatii secretarului si daca este cazul sa demareze procedurile legale pentru sanctionarea lui.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Primaria Pascani se joaca cu focul. Gunoiul depozitat ilegal a fost incendiat -VIDEO

  Gunoaiele depozitate ilegal de administratia locala, la iesirea din Pascani au fost incendiate in cursul zilei de astazi. Focul a fost surprins chiar de...

  CL PASCANI, O NOUA SEDINTA EXTRAORDINARA

  Legislativul pascanean este convocat, din nou, in sedinta extraordinara pe 10 martie a.c., de la ora 14. Pe ordinea de zi sunt doar doua...

  Primăria Pașcani anunță un program de colectare a deșeurilor voluminoase, în următoarea perioadă

  Primăria Municipiului Pașcani a anuntat printr-un comunicat de presa un program de colectare a deșeurilor voluminoase, în următoarea perioadă. In colaborare cu operatorul judetean,...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI