26.5 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 24, 2021
26.5 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 24, 2021

Domnilor parlamentari, astea mai lipseau: radare cu „clopoţei“

Ultimele știri

Poliţiştii ieşeni, îngroziţi deja de numărul morţilor de pe şosele, se gândesc cu teamă la viitoarele aşa-numite „radare cu clopoţei“. Parlamentarii au adoptat recent modificări la regulamentul rutier, potrivit cărora maşinile radar trebuie să fie obligatoriu inscripţionate, dar şi anunţate prin panouri cu 500 şi 2.000 de metri înainte. Poliţiştii ieşeni cred că va fi o măsură teribilă, doar incertitudinea de până acum a locului radarului oprind adesea teribiliştii de la a încălca limita de viteză.

Poliţiştii cred că Iaşul ar trebui să se pregătească de doliu odată cu scoaterea în afara legii a folosirii radarelor ascunse şi a maşinilor neinscripţionate de către Poliţia Rutieră. Numai anul trecut, în judeţul Iaşi şi-au pierdut viaţa în accidente rutiere 66 de oameni, iar în acest an, deja sunt 25 de persoane decedate pe şosele. Patru morţi au devenit cifră de statistică numai alaltăieri, în două accidente teribile, la Leţcani şi Sârca, ambele în urma intrării unor maşini pe contrasens. În prezent, comisiile reunite ale Parlamentului şi-au dat avizul pentru modificarea art. 109 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2000 privind circulaţia pe drumurile publice. Astfel, proiectul prevede ca dispozitivele de măsurare a vitezei vor fi instalate numai pe autovehicule care prezintă înscrisurile şi semnele distincitve ale poliţiei rutiere şi poziţionate vizibil.

De asemenea, radarele vor trebui presemnalizate şi, totodată, dispozitivele radar vor trebui să fie semnalizate prin panouri de atenţionare montate de către administratorul de drum cu o distanţă de minimum 500 de metri în localitate şi minimum 2.000 de metri în afara localităţilor. Poliţiştii ieşeni de la Rutieră se arată îngrijoraţi de această măsură, radarele neinscripţionate fiind până în prezent singura măsură care îi mai făcea pe şoferii teribilişti să se gândească de două ori înainte să calce prea tare pedala de acceleraţie.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
câțiva nori
26.5 ° C
27.8 °
25.2 °
43 %
2.4kmh
21 %
sâm
26 °
Dum
27 °
lun
29 °
mar
32 °
mie
33 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI