More

  Doliu la Hîrlău. Cetățeanul de onoare, Paul Iancu a încetat din viață

  Array

  Doliu la Hîrlău
  Cetățeanul de onoare, Paul Iancu a încetat din viață

  Doliu în orașul Hîrlău și mai ales în lumea culturală din localitate. Paul Iancu, cetățean de onoare, muzeograf, dramaturg, scriitor și istoric a încetat din viață, la domiciliu, duminică. Directorul Muzeului Viei și Vinului avea 77 ani și era cunoscut ca un om implicat în activități culturale și școlare, punând bazele mai multor evenimente în oraș.

  Unul dintre cei mai iubiți hârlăuani a încetat din viață la vârsta de 77 ani. Paul Iancu, directorul Muzeului Viei și Vinului și-a găsit sfârșitul pe 17 septembrie, la domiciliu. Acum, cei care l-au cunoscut îi aduc un ultim omagiu dramaturgului, scriitorului și istoricului Paul Iancu. Și administrația locală, prin primarul Radu Curcă transmite regrete și condoleanțe familiei.

  Paul Iancu s-a născut 29 iunie 1941 în Costești, județul Iași. Era o personalitate cunoscută atât ca autor de cărți cât și pentru activitățile desfășurate ca fost director la Casa de Cultură din Hârlău, la Muzeul Viei și Vinului din Hârlău. Ca președinte a Fundației Culturale „Petru Rareș”, a fost inițiatorul și directorul teatrului popular „Petru Rareș”, ce a adus pe scenă în cele peste 600 de spectacole teatrale, mari actori și artiști ai României. Paul Iancu a fost cetățean de onoare a orașului Hârlău.

  Paul Iancu era cunoscut ca fiind o persoană foarte implicată în activitățile culturale și școlare ale comunității. Toți regretă trecerea în neființă și declară o mare pierdere pentru mișcarea culturală a Hîrlăului.

  Inmormantarea va avea loc marti, 19 septembrie la Cimitirul Sfantul Vasile din oras.

  Dumnezeu să-l ierte!

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”. //

  Din 13 aprilie se deschide un nou flux de vaccinare la Pașcani. Situația în ultimele 24 de ore în Iași

  Începând cu data de 13 aprilie vor fi deschise fluxuri suplimentare în centre existente: 4 în Mun. Iași, 1 în Pașcani, 1 în Podu Iloaiei. //

  Când am putea renunța la purtarea măștii în spațiile publice. Anunțul prim-ministrului Cîțu

  Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat vineri că românii ar putea renunța la purtarea măștii în spații publice în momentul în care se atinge pragul de 10 milioane de persoane imunizate. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet