13.6 C
Paşcani
duminică, iunie 4, 2023
Array

Doliu la Hîrlău. Cetățeanul de onoare, Paul Iancu a încetat din viață

Doliu la Hîrlău
Cetățeanul de onoare, Paul Iancu a încetat din viață

Doliu în orașul Hîrlău și mai ales în lumea culturală din localitate. Paul Iancu, cetățean de onoare, muzeograf, dramaturg, scriitor și istoric a încetat din viață, la domiciliu, duminică. Directorul Muzeului Viei și Vinului avea 77 ani și era cunoscut ca un om implicat în activități culturale și școlare, punând bazele mai multor evenimente în oraș.

Unul dintre cei mai iubiți hârlăuani a încetat din viață la vârsta de 77 ani. Paul Iancu, directorul Muzeului Viei și Vinului și-a găsit sfârșitul pe 17 septembrie, la domiciliu. Acum, cei care l-au cunoscut îi aduc un ultim omagiu dramaturgului, scriitorului și istoricului Paul Iancu. Și administrația locală, prin primarul Radu Curcă transmite regrete și condoleanțe familiei.

Paul Iancu s-a născut 29 iunie 1941 în Costești, județul Iași. Era o personalitate cunoscută atât ca autor de cărți cât și pentru activitățile desfășurate ca fost director la Casa de Cultură din Hârlău, la Muzeul Viei și Vinului din Hârlău. Ca președinte a Fundației Culturale „Petru Rareș”, a fost inițiatorul și directorul teatrului popular „Petru Rareș”, ce a adus pe scenă în cele peste 600 de spectacole teatrale, mari actori și artiști ai României. Paul Iancu a fost cetățean de onoare a orașului Hârlău.

Paul Iancu era cunoscut ca fiind o persoană foarte implicată în activitățile culturale și școlare ale comunității. Toți regretă trecerea în neființă și declară o mare pierdere pentru mișcarea culturală a Hîrlăului.

Inmormantarea va avea loc marti, 19 septembrie la Cimitirul Sfantul Vasile din oras.

Dumnezeu să-l ierte!

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow