17.3 C
Paşcani
joi, septembrie 28, 2023

Doi tineri din Sibiu au pus pe picioare o afacere inedită: îngrășământ eco din lână de oaie

Marius Laabs și Lioara Vasilescu au pariat pe agricultura din România, iar la începutul acestui an au înființat Naked Sheep, firma care produce îngrăsământ organic în creierii munților din Transilvania. Mai exact, peleți de îngrășământ eco din lână de oaie.

Lâna se recoltează de la oi fără a le face vreun rău acestora, fiind crescute cu mare grijă în munții Carpați. Oile sunt hrănite natural, chiar și pe timpul iernii, arată reprezentanțăă companiei, într-un comunicat de presă.

„Ne mândrim cu faptul că produsul nostru este 100% organic, acesta menținându-se în sol până la 6 luni, unde eliberează în mod constant îngrăsământ pentru plantă. Planta are nevoie de o irigare de capacitate mică, un pelet absorbind apa de până la 4 ori greutatea proprie”, a declarat Marius Laabs, co-fondatorul Naked Sheep.

În plus, după perioada de utilizare peletul este biodegradabil. Îngrăsământul eco funcționează ca un substrat fizic în care planta se fixează, aducându-i-se valori nutriționale de azot, fosfor și alte elemente.

CITESTE CONTINUAREA PE REVISTABIZ

Alte articole