Slider

Comunicat: In perioada 05.08-12.08.2018 la Arad s-a desfasurat o noua editie a Festivalului International de sah Arad, competitie care a reunit la start un numar de 254 de sahisti din tari ca Macedonia, Grecia. Ucraina, Ungaria, India, Polonia , Germania, Republica Moldova, Serbia. Bulgaria,Taiwan, Republica Dominicana, Slovacia ,Austria si bineinteles Romania. CSM Pascani a dost reprezentat de catre doi sahisti care la final au reusit sa urce pe podium astfel:
Pislariu Stefanel-Vasilica locul III la categoria Elo U1900;
Morariu Daniel locul II la categoria Elo 1601-1700.

 

CSM Pascani a mai participat deasemeni si la editia a V- a Cupei Primariei Vaslui la sah ce s-a desfasurat in perioada 13.08-15.08.2018, de data aceasta cu mai multi sportivi care in urma combativitatii aratate in fata esichierului au reusit sa obtina urmatoarele rezultate:
Tatarusanu Eric locul I la categoria U10 ani;
Rangu Daniel locul I la categoria U12 ani;
De remarcat si clasarea sportivului Bradateanu Corneliu locul IV in clasamentul general care a reusit sa le tina piept unor jucatori mai bine clasati si doar o neatentie l-a impiedicat sa urce pe podiumul de premiere.
Mai multe despre competitia de la Vaslui in materialul de mai jos.

CUPA MUNICIPIULUI VASLUI DE LA SENIORI A AJUNS LA CHIŞINĂU, IAR CEA DE LA VETERANI A AJUNS LA CÂMPIA TURZII. Dupa 3 zile de procedee tactice, de strategii, de provocări, de combinaţii pentru a găsi mutarea „cheie” care să garanteze succesul, cei 62 de pasionaţi de şah de toate vârstele şi nivelurile şi-au desemnat câştigătorii. Astfel, la seniori locul I a fost adjudecat de jucătorul de „top”, maestrul internaţional, Romcovici Victor de la Chişinău, urmat de Vasile Marian de la Huşi, de Ienăşoaie Rafael de la Bacău, de Brădăţeanu Corneliu de la Paşcani şi de Dinu Sergiu din Vaslui. La veterani locul I a revenit lui Gavriş Eugen de la Câmpia Turzii, locul II a fost ocupat de Aniţei Ion din Bacau şi locul III a fost revendicat de Tamba Dumitru din Iaşi. La categoria fete locurile I, II şi III au fost ocupate de Moraru Alina din Bucureşti, de Potorac Ioana, respectiv Rusu Diana din Vaslui. La categoria juniori 16 ani locurile I, II şi III au fost câştigate de Aliciuc Alexandru, Maftei George şi Potorac David, toţi din Vaslui. La categoria juniori 14 ani s-au impus: Bighiu Rareş din Vaslui, Dănilă Ianis din Iaşi şi Toma Ionuţ din Vaslui.La categoria juniori 12 ani s-au afirmat: Rangu Daniel din Paşcani, Ienăşoaie Gabriel din Bacău şi Husaru Remus tot din Bacău. La categoria juniori 10 ani s-au impus: Tătăruşanu Eric din Paşcani, Toma Vlad din Vaslui şi Stancu Iustin din Iaşi. Cei mai mici participanţi, copii de 8 ani, au avut câştigători pe Cuzub David, Nemţişor Andrei şi pe Ignat Daniel, toţi 3 din Iaşi. Cred că întrecerea a oferit provocări celor supradotaţi şi i-a ajutat pe cei cu performanţe scăzute să depună eforturi pentru excelenţă. Pe parcursul celor 3 zile de concurs participanţii au admirat evenimentele derulate în cadrul „Zilelor culturale ale Vasluiului”, dar s-au deconectat şi jucând şah pe cea mai mare tablă de şah în aer liber din România.

Slider