21.5 C
Paşcani
miercuri, iulie 28, 2021
21.5 C
Paşcani
miercuri, iulie 28, 2021

Doi profesori din Pașcani la cursuri de perfecționare cu finanțare Europeană

C.P. În zilele de 3 și 4 septembrie, doi profesori din Pașcani au participat la un stagiu de perfecționare pentru profesorii de Limba Franceză organizat la Târgu Neamț. Este vorba de prof. Alexandra Anicolaesei, de la Colegiul Tehnic Unirea și de prof. Anca Aparaschivei, de la Colegiul Național Mihail Sadoveanu.

Cursul s-a numit La différenciation pédagogique: propositions pour gérer l’hétérogénéité des classes și a fost organizat de Organizația Internațională a Francofoniei, în colaborare cu Crefeco (Centrul Regional Francofon pentru Europa Centrală cu sediul la Sofia) și cu Ministerul Educației Naționale din România.

Activitățile la care au fost selectați să participe 30 de profesori de franceză din România au fost sub formă de ateliere interactive, iar formatorul a fost Pierre Yves Roux, profesor la Centre international d’études pédagogiques, Sevres, din Franța.
Periodic, Crefeco organizează stagii naționale în fiecare din țările membre (Albania, Serbia, Macedonia, Bulgaria, Armenia, Republica Moldova, Bulgaria) care completează cursurile regionale de la Sofia.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
21.5 ° C
21.9 °
20.1 °
80 %
4.1kmh
100 %
mie
21 °
joi
36 °
vin
30 °
sâm
33 °
Dum
31 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI