11.3 C
Paşcani
marți, martie 21, 2023

Doi pascaneni in conducerea județeană a PNL . Primarul Marius Pintilie nu a obținut suficiente voturi

Surprize la alegerile pentru stabilirea noii conduceri a organizației județene PNL.  Pascaniul, al doilea municipiu din județ,  este mai slab reprezentat decat unele comune, in Biroul Politic Județean. . Evenimentul a avut loc la Teatrul Național din Iasi, sambata 3 iulie, începând cu ora 14.30.

 De la Pașcani a participat o delegație formată din noua liberali.  Au fost prezenţi şefii partidului – preşedintele Ludovic Orban şi vicele Florin Cîţu, care concurează pentru poziţia de lider al PNL,  prefectul Iaşului, vicepreşedinţii CJ, primarii din comunele galbene ale județului precum si suceveanul Gheorghe Flutur, vasluianul Nelu Tătaru, europarlamentarul Robert Sighiartău, in calitate de invitați. 

 In urma voturilor municipiul Pașcani are doar doi reprezentanți in Biroul Politic. Este vorba de deputatul `Sorin Nacuta si vicepreședintele PNL Pașcani, Claudiu Bodoasca. 

Primul, de drept, in calitate de parlamentar, iar al doilea in urma voturilor obținute de la colegii de partid. 

La alegeri a participat si președintele PNL Pașcani, Marius Pintilie. El a candidat pentru o funcție de vicepreședinte cu atribuții pentru politici economice, dar  nu a obținut suficiente voturi. 

Deputatul Sorin Nacuta spune ca urmează sa fie făcute nominalizări si pentru alte posturi din Biroul Politic Judetean.  Organizația locală îl va propune pe Catalin Conache sau pe Constantin Nemtanu pentru una din functiile de secretar, pentru zona Pașcani, si pe primarul Marius Pintilie pentru a ocupa una din cele doua locuri din BPJ,  rezervate reprezentanților primarilor din județ.

Menționăm ca Biroul Politic Județean al PNL Iași numără 37 de membri. In funcția de președinte a fost ales Alexandru Moraru, iar in funcțiile de prim-vicepreședinți Lucian Rusu, Liviu Brătescu, şi Alin Andrieş. Din conducere mai fac parte si primarii comunelor Deleni si Scobinti, Dumitru Prigoreanu, respectiv Gheorghe Hritcu, in calitate de membri. 

 

FOTO – SURSA ZIARUL DE IASI 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow