9.1 C
Paşcani
duminică, noiembrie 28, 2021

Doi pascaneni in conducerea județeană a PNL . Primarul Marius Pintilie nu a obținut suficiente voturi

Surprize la alegerile pentru stabilirea noii conduceri a organizației județene PNL.  Pascaniul, al doilea municipiu din județ,  este mai slab reprezentat decat unele comune, in Biroul Politic Județean. . Evenimentul a avut loc la Teatrul Național din Iasi, sambata 3 iulie, începând cu ora 14.30.

 De la Pașcani a participat o delegație formată din noua liberali.  Au fost prezenţi şefii partidului – preşedintele Ludovic Orban şi vicele Florin Cîţu, care concurează pentru poziţia de lider al PNL,  prefectul Iaşului, vicepreşedinţii CJ, primarii din comunele galbene ale județului precum si suceveanul Gheorghe Flutur, vasluianul Nelu Tătaru, europarlamentarul Robert Sighiartău, in calitate de invitați. 

 In urma voturilor municipiul Pașcani are doar doi reprezentanți in Biroul Politic. Este vorba de deputatul `Sorin Nacuta si vicepreședintele PNL Pașcani, Claudiu Bodoasca. 

Primul, de drept, in calitate de parlamentar, iar al doilea in urma voturilor obținute de la colegii de partid. 

La alegeri a participat si președintele PNL Pașcani, Marius Pintilie. El a candidat pentru o funcție de vicepreședinte cu atribuții pentru politici economice, dar  nu a obținut suficiente voturi. 

Deputatul Sorin Nacuta spune ca urmează sa fie făcute nominalizări si pentru alte posturi din Biroul Politic Judetean.  Organizația locală îl va propune pe Catalin Conache sau pe Constantin Nemtanu pentru una din functiile de secretar, pentru zona Pașcani, si pe primarul Marius Pintilie pentru a ocupa una din cele doua locuri din BPJ,  rezervate reprezentanților primarilor din județ.

Menționăm ca Biroul Politic Județean al PNL Iași numără 37 de membri. In funcția de președinte a fost ales Alexandru Moraru, iar in funcțiile de prim-vicepreședinți Lucian Rusu, Liviu Brătescu, şi Alin Andrieş. Din conducere mai fac parte si primarii comunelor Deleni si Scobinti, Dumitru Prigoreanu, respectiv Gheorghe Hritcu, in calitate de membri. 

 

FOTO – SURSA ZIARUL DE IASI 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Elevii pășcăneni ar putea avea, din nou, transport gratuit. Administrația locală a anunțat ca lucrează la un proiect de hotărâre în acest sens

Dupa luni de zile de asteptare, este posibil ca elevii pascaneni sa poate beneficia din nou de...

Garaje dărâmate la cererea Primăriei. Când vor fi aplicate măsuri similare și societății primarului?

Garajele construite ilegal de pe strada Zimbrului din Pascani au inceput sa fie daramate. Unul a fost...

Dictatura: Jurnalistii care refuza sa “prezinte informatiile asa cum le-au fost furnizate de reprezentantii Primariei Pascani”, nu vor fi acreditati

Jurnalistii care refuza sa “prezinte informatiile asa cum le-au fost furnizate de reprezentantii Primariei municipiului Pascani” urmeaza...

Primaria Pascani nu mai ridica deseurile vegetale. Cetatenii trebuie sa le transporte la sere, cu masinile proprii sau sa plateasca societatii CLP Ecoserv

Vesti neplacute pentru pascanenii care locuiesc la case si pentru asociatiile de proprietari de la blocuri. De...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI