20.5 C
Paşcani
luni, august 15, 2022
Array

Doi oameni de afaceri din Pașcani premiați la Gala „Campioni în Business”

Doi oameni de afaceri din Pașcani premiați la Gala „Campioni în Business”

Două firme din Pașcani au fost premiate la unul dintre cele mai importante evenimente dedicate afacerilor. La cea mai recentă ediție a conferinței regionale „Campioni în Business”, Avastar și Proinvest au luat premii pentru activitatea desfășurată pe parcurusl anului trecut, cu cele mai spectaculoase creşteri faţă de anul anterior.

Firmele din Pașcani sunt printre cele mai premiate și la nivel național. De acestă dată, la cea de-a șasea ediție a evenimentului „Campioni în Business” au fost premiate Avastar și Proinvest Group, la categoria cu cifra de afaceri mai mare de 15 milioane de euro.

Avastar este o afacere de familie, patronată de Vasile Pleşca, care activează în domeniul prelucrării produselor din carne, ale cărei începuturi datează din anul 1994, când a fost deschisă în comuna suceveană Liteni. Ulterior, sediul social al companiei a fost mutat în oraşul Paşcani. Diploma de excelență primită a fost o surpriză și onoare.

Produsele firmei Avastar ajung şi la export în ţări precum Grecia, Ungaria sau Hong Kong. Cu circa 190 de angajaţi, Avastar a realizat anul trecut afaceri de 92,7 milioane de lei şi un profit net de 4,7 milioane lei. Societatea deţine un abator cu o capacitate de producţie de 150 bovine şi 500 porci pe zi, o capacitate zilnică de tranşare şi ambalare de cinci tone, un tunel de congelare rapidă de cinci tone pe zi şi depozite frigorifice pentru 200 tone de produse din carne.

Proinvest Group a primit premiu pentru continuitate în derularea afacerilor de succes. Înregistrată în Paşcani, Proinvest Group dezvoltă, produce şi comercializează soluţii din oţel pentru construcţii, inginerie şi industrie. Patronată de omul de afaceri Vasile Sandru, societatea a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 92,9 milioane lei. Tot anul trecut, Proinvest Group s-a extins prin cumpărarea, de la omul de afaceri Constantin Comănescu, a fabricii Scudas din Paşcani, una din cele mai mari şi mai vechi fabrici de scule, portscule şi accesorii pentru maşini-unelte din România.

Trofeele au fost acordate de partenerii proiectului: Enterprise Investors, Banca Comercială Română, PwC România şi Asociaţia Triple Helix.

„«Campioni în Business» este un program care descoperă, promovează şi premiază cei mai dinamici antreprenori români care creează şi menţin locuri de muncă, aduc valoare prin inovaţie şi contribuie în mod semnificativ la bugetele locale şi de stat. Criteriile în funcţie de care au fost premiaţi «Campioni în Business» din Moldova au urmărit evoluţia cifrei de afaceri şi a numărului de angajaţi, precum şi contribuţia pe care companiile premiate o aduc mediului de afaceri local sau regional în care îşi desfăşoară activitatea”, au specificiat organizatorii evenimentului.

Conferința a avut loc în ziua de miercuri, 9 noiembrie, la un hotel din Iași acolo unde au spus prezent peste o sută de oameni de afaceri, reprezentați ai mediului bancar, antreprenori, consultanţi de business şi analişti.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow