11.9 C
Paşcani
sâmbătă, aprilie 1, 2023
Array

Doi elevi păşcăneni pe lista premianţilor la Olimpiada Naţională de Chimie

Doi elevi de la Colegiul Naţional “Mihail Sadoveanu”, au obţinut premii frumoase pe ţară la Olimpiada Naţională de Chimie, ce s-a desfăşuratanul acesta, pe parcursul Săptămânii “Şcoala Altfel”, la Galaţi.
Este vorba despre doi elevi, unul de liceu și unul de gimnaziu: Pintilie Victor, din clasa a VIII care a obţinut la acestă competiţie naţională, o menţiune specială, nefiind la prima participare de acest gen şi Enache Bogdan, elev în clasa a XI, la aceeaşi şcoală, care a obţinut menţiune de la prima sa participare.

Rezultatele lor deosebite se datorează în mare parte, pregătirii profesorului coordonator, Otilia Pintilie, deoarece cu excepţia câtorva școli consacrate din municipiul Iași, nu au fost obținute astfel de premii de la o singură școală, la nivel de provincie, ceilalţi premianţii fiind de la Colegii şi şcoli renumite din Iaşi precum Colegiul “Costache Negruzzi”, “Emil Racoviţă” sau Colegiul Naţional.

În fiecare an la această disciplină se obțin rezultate frumoase la olimpiade și concursuri școlare la nivel de judeţ, anul trecut Iaşi-ul fiind pe locul 2 la nivel de ţară iar, anul acesta pe locul I. Faptul că doi elevi de la aceeași școală din Paşcani au obţinut premii la etapa naţională, reprezintă un real succes, datorat atât elevilor participanți, cât și profesorilor îndrumători, care lucrează cu elevii şi în cadrul Centrului de Excelenţă.

Elevii ieşeni sunt aşadar cei mai buni din ţară la chimie, de la Galaţi, unde s-a desfăşurat Olimpiada Naţională de anul acesta, întorcându-se acasă cu nu mai puţin de 24 de premii şi menţiuni. Datorită acestor rezultate, judeţul Iaşi s-a clasat pe primul loc în ţară, înaintea Bucureşti-ului.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow